Buca Belediyesi kadın istihdamına destek oluyor

Buca Belediyesi kadın istihdamına destek oluyor

Buca Belediyesi, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında yürütülen Hayat Dolu Buluşmalar Programı'na 18-29 yaş aralığındaki tüm kadınları davet etti.

MEDYA EGE - Kadınların istihdama ve sosyal yaşama daha fazla katılım sağlamaları için önemli çalışmalara imza atan Buca Belediyesi, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi ile ilçede yaşayan kadınların istihdamına destek olacak.

1675232765.jpg

Buca Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi'ne başvurular başladı.

1 Aralık’a kadar sürecek olan başvurular, Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezine yapılabilecek.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında yürütülen ve AÇEV’in hazırladığı Hayat Dolu Buluşmalar Programı 18-29 yaş aralığında eğitimde ve istihdamda bulunmayan ortaokul veya lise mezunu olan genç kadınlar için 2 ay boyunca, haftada 2 gün 3’er saatlik buluşmalar olarak uygulanacak.

Buca Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Hayat Dolu Buluşmalar, öz yeterlilik ve öz güven kazanmak, kadın sağlığı konusunda farkındalık kazanmak, eğitime kaldığı yerden devam etmek, istihdama katılma yollarını bilmek, haklarını öğrenmek, dayanışma yollarını keşfetmek, çocukları desteklemek adına hazırlanan özel bir programdır. Bu kapsamda, Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi’nde, 2 ay boyunca, haftada 2 gün 3’er saatlik buluşmalarda yapılması planlanan çok boyutlu ve karma eğitim öğretim programına katılmayı arzulayan 18-29 yaş aralığında, eğitimde ve istihdamda bulunmayan ortaokul veya lise mezunu olan genç kadınları Hayat Dolu Buluşmalar’a bekliyoruz” ifadeleri ile davette bulunuldu.

1675232723.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.