Buca Belediyesi tarihi Dumlupınar Mahallesini turizme kazandıracak

Buca Belediyesi tarihi Dumlupınar Mahallesini turizme kazandıracak

Buca Belediyesi, tarihi Dumlupınar Mahallesi’ni kentin turizm merkezi haline getirecek.

Buca'nın tarihi ve kültürel birikimini tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi’ni turizmin göz bebeği haline getirecek projede son aşamaya geldi.

sokak-sagliklastirma-calismasi-2.jpg

Cumhuriyet öncesi İzmir’in Levanten ailelerine ait tarihi köşklerin ve Rum evlerinin bulunduğu mahallede hayata geçirilecek proje için mülk sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

img-5862-ok.jpg

Bölgede hayata geçirilecek Sokak Sağlıklaştırma Projesinin İzmir turizmi için büyük önem taşıyacağına inandıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Dumlupınar Mahallesi kentimiz için eşsiz bir hazine. Sokaklarında gezerken adeta geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Bu nedenle, burayı herkes görsün bilsin istiyoruz. Mahalle yenilenen hali ile gezginlerin uğramadan geçemeyeceği bir nokta olacak” diye konuştu.

ai0i7353-ok.jpg

NE YAPILACAK?

Sokak Sağlıklaştırma Projesi, kentsel sit alanı içerisinde kalan, Dumlupınar Mahallesi 121 ve 83 sokaklara cephe veren 15 adet tescilli, 3 adet özgün ve geleneksel 52 adet yeni yapıyı kapsıyor. Mülk sahiplerinden herhangi bir bedel talep edilmeyecek proje ile bütün yapıların sokağa bakan cepheleri nizami bir şekilde restore edilerek, ortak estetik bir görünüm sağlanacak. Çalışmanın, restorasyon, rölöve ve restitüsyon projelerinin tamamlanmasının ardından İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayına sunulacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.