Buca Belediyesi yağışlarla mücadelede sınıf atlıyor

Buca Belediyesi yağışlarla mücadelede sınıf atlıyor

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İZSU bünyesinde yürütülen alt yapı ve Kozağaç Deresi Islah çalışmalarını yerinde inceleyerek, önemli açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2 Şubat’ta İzmir’de yaşanan sel felaketinin ardından pek çok ilçede başlattığı altyapı yatırımları Buca’da da devam ediyor. İZSU bütçesinden 200 milyon liranın üzerinde kaynak ayrılan çalışmalardan biri olan Buca ve Kozağaç Deresi Islah devam ediyor.

fik2ulwwaag4kxp.jpg

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da İZSU çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı. “Buca, yağışlarla mücadelede sınıf atlıyor” diyen Başkan Kılıç, yağmur suyu hattı ve Kozağaç Deresi ıslah çalışmalarının yakında tamamlanacağını da duyurdu.

Kılıç, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Yakın zamanda tamamlanacak projeyle Buca'nın altyapı devrimi gerçekleşmiş olacak ve aşırı yağışlar sonrası yaşanması olası olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyemize tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz” ifadeleri ile memnuniyetini dile getirdi.

DERELER ISLAH EDİLİYOR, TAŞKINLAR ÖNLENİYOR

İZSU, yağmur suyu ayrıştırma imalatlarının yanı sıra dere temizlik ve ıslah çalışmalarını da sürdürüyor. Sel felaketinin ardından İzmir genelinde 42 derede ıslah, temizlik, bakım-onarım ve yenileme çalışması yapıldı. Ayrıca yaklaşık 30 milyon liralık kaynak kullanılarak 400 dere yatağından 402 bin 565 ton yani yaklaşık 21 bin kamyon atık malzeme çıkarıldı.

20112021-95220-5.jpeg

1 yıl içinde küçük derelerde ortalama 3 kez, büyük kesitli derelerde ise ortalama 10 kez dere temizliği yapıldı. Derelerdeki dip çamuru temizlikleri de düzenli olarak devam ediyor.

fik2ulxwqaa-6jo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum