Buca Belediyesi'nden can dostları için seferberlik

Buca Belediyesi'nden can dostları için seferberlik

Hayvan dostu projeleri ile ülkeye örnek olan Buca Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik kısırlaştırma seferberliği başlattı.

Kentteki sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, kısırlaştırma işlemlerini yaygınlaştırdı. Can dostlarını araçla bulunduğu yerden alarak Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götüren ekipler, kısırlaştırma işleminin yanı sıra sağlık kontrollerini de gerçekleştiriyor. Aşıları ve iç parazit ilaçları yapılan sevimli dostlar, daha sonra yaşam alanlarına bırakılıyor.

1649144367.jpg

BİN HAYVAN KISIRLAŞTIRILACAK

Veteriner hekim, laborant ve sağlık teknikeri sayısını artırarak kadrosunu güçlendiren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yerel hayvan koruma görevlileri ve Bucalılarla iş birliği halinde yıl sonuna kadar yaklaşık bin hayvanı kısırlaştırmayı hedefliyor.

16491444041.jpg

İLK ETAPTA KEDİLER VAR

Kısırlaştırma çalışmalarında öncelikle kedilerin yer aldığı belirtilirken, sokaklarındaki hayvanların kısırlaştırılmasını isteyen Bucalıların 0 232 439 10 10 numaralı telefondan 5’i tuşlayarak talep oluşturabilecekleri kaydedildi.

1617518921.jpg

SÜREKLİ HİZMET

Buca’da hiçbir can dostunun sahipsiz olmadığını belirten Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Veteriner İşleri Müdürlüğümüz her bir can dostunu yakından takip edip, gerekli sağlık hizmetlerini yürütmektedir. Güçlendirdiğimiz kadromuz kesintisiz olarak can dostlarımıza hizmet vermeyi sürdürmektedir” diye konuştu.

16491443761.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.