Buca Belediyesi’nden Çocuklara “Can dostları” Eğitimi

Buca Belediyesi’nden Çocuklara “Can dostları” Eğitimi

Buca Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla ilkokullarda seminer düzenliyor.

‘Yeryüzünde yaşayan her bir canlı bizim için önemli’ felsefesiyle ilçedeki sokak hayvanlarının tedavi, aşılama, yemek ve kalacak yer ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla ilkokullarda seminer düzenliyor. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler tarafından 12 okuldan yaklaşık 1000 öğrenciye verilen eğitimlerde evcil hayvan beslemenin sorumluluklarının yanı sıra tüm hayvanların en az insanlar kadar bu dünyada yaşama hakkının olduğu vurgulanıyor.

221d2b3c-4098-438e-9e0f-57cf40a47671

Sokaklarda yaşayan can dostlarımız, hayvanlara yönelik hayata geçirdiği örnek projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak için ilçedeki 12 okulda seminer düzenledi.

Veteriner hekimler tarafından hayvanların bu dünyada en az insanlar kadar yaşam ve barınma hakkının olduğu, onlara kötü davranılmaması, şefkatle yaklaşılması gerektiği ve evcil hayvan beslerken dikkat edilmesi gerekenlerin anlatıldığı seminerlere yaklaşık 1000 öğrenci katıldı. Seminerlerde çocuklara hayvanlardan bulaşılabilecek hastalıklardan korunma yolları ve ısırma vakalarında ilk etapta yapılacak ilk yardım uygulamaları sözlü ve görsel olarak anlatıldı.

Hayvanlara gösterilen sevginin karşılıksız olmadığını, onların bu sevgiyi hissedebildiğini söyleyen hekimler, eğitim sonunda öğrencilere puzzle hediye ederek günün akıllarda yer etmesini sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.