Buca Belediyesi’nden miniklere çevreci yarışma 

Buca Belediyesi’nden miniklere çevreci yarışma 

Buca Belediyesi, 5 – 12 yaş arası çocuklar için gerçekleştirdiği geri dönüşüm yarışması sonuçlandı.

Buca Belediyesi Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Bucalı çocuklarla geri dönüşüm yarışması gerçekleştirdi. Buca Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen yarışma kapsamında 5 – 12 yaş arası çocuklardan geri dönüştürülebilir malzemelerden kendi oyuncaklarını yapmaları istendi. Yaklaşık bir haftalık yarışma süresinde çocuklar birbirinden yaratıcı projeleri jüriye sundu. 

ucuncu-secilen-damla-karaoglan.jpg

SIFIR ATIK OYUNCAKLAR 

Jüri değerlendirmesi sonucunda süt ve meyve suyu kutusundan plastik çatala kadar birçok geri dönüşüm materyalini bir araya getirerek kamyon yapan Ramiz Ünal birinci oldu. Tuvalet kağıdı rulolarından otopark yapan Deniz Kandilci  ikinci olurken, mandal ve atık şişlerden langırt yapan Damla Karaoğlan ise üçüncü oldu. Yarışmada plastik şişe kapaklarından yapılan Türk bayrağı projesine ise jüri özel ödülü verildi. 

ikinci-secilen-deniz-kandilci.jpg

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU  

Ön elemeden geçen ve dereceye giren yarışmacılar evlerinde ziyaret edilerek katılım belgeleri ve hediyeleri verildi.  Yarışma sonunda birinci bisikletle, ikinci zeka oyunlarıyla ve üçüncü ise kitap setiyle ödüllendirildi. Dereceye giren tüm çocuklara  ödüllerin yanı sıra uçurtma ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk armağan edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.