Buca Belediyesi'nden sürdürülebilir tarımda önemli adım

Buca Belediyesi'nden sürdürülebilir tarımda önemli adım

Buca Belediyesi, 26 dönümlük arazide yetiştirilen katma değeri yüksek 6,5 ton tıbbi adaçayını yurt dışına ihraç etmeye hazırlanıyor.

MEDYA EGE - Sürdürülebilir kırsal kalkınma projeleri ile üreticinin yüzünü güldüren Buca Belediyesi, tarımsal üretimin önemini vurgulamak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Buca Belediyesi, Kaynaklar'da 26 dönümlük arazide yetiştirilen katma değeri yüksek 6,5 ton tıbbi adaçayını yurt dışına ihraç etmeye hazırlanıyor.

Adaçayı üretimini teşvik etmek amacıyla önümüzdeki günlerde üreticilere fide dağıtacak olan Buca Belediyesi, adaçayı üretimi konusunda da eğitimler verileceğini duyurdu.

Adaçayı üretimi ve ihracına yönelik açıklama yapan Buca Belediyesi Ziraat Mühendisi Taner Kuruner konuşmasında; "Buca Belediyesi olarak sürdürülebilir tarım projesinin devamın kapsamında bölgemizde tıbbi adaçayı, tıpta kullanılan adaçayı ekmeye karar verdik.

Mahalleler oluşmaya başladığında devlet tarafından elektrik ve su kullanımı konusunda köylümüz baya sıkıntı çekti. Biz de buna bir alternatif olarak suyu çok sevmeyen ama verimi yüksek ve kaliteli olan, yurt dışına direkt ihraç edebileceğimiz tıbbi adaçayı ekmeye karar verdik. Çiftçilerimize tarım okulumuz bünyesinde de bunların eğitimlerini vermeyi planlıyoruz. Bu bitki bize 5 yıl boyunca ticari olarak verim vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

1590913259.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.