Buca Cezaevi planlarına itiraz için sokağa çıkılacak

Buca Cezaevi planlarına itiraz için sokağa çıkılacak

Yıkımıyla tartışmaların odak noktası olan Buca Cezaevi için düzenlenecek eyleme sayılı günler kaldı.

MEDYA EGE – Kentte tartışmaların odağına oturan Buca Cezaevi alanı için 4 Ocak Çarşamba tarihinde Buca Nefes Alsın başlığıyla bir eylem düzenlenecek. Buca Eski Cezaevi Alanı Koordinasyon Yürütmesi tarafından yapılacak eylemde İzmir Büyükşehir Belediyesi, KESK, DİSK, TMMOB, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası yer alıyor.

4tegd7899.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Buca Cezaevine ilişkin planlarına, askı sürecinde, CHP İzmir İl Yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclisi ve meslek odalarından ticaret alanı ve konut odaklı vurgusuna itiraz edilmiş, AK Parti İzmir Teşkilatı ise alanda yaklaşık 40 bin metrekare sosyal donatı alanı olduğunu savunmuştu.

20052022-9380-2.jpeg

Öte yandan İzmir Barosu, Büyükşehir Belediyesi, Tabip Odası ve TMMOB bileşenleri Bakanlığın Buca Cezaevi alanı için askıya çıkardığı planlara itiraz etmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin olarak arazinin kamu arazisi olduğuna dikkat çekerek “Bizim asli görevimiz korumaktır. Gerekirse kepçe önüne yatarım. Burası kamu alanı. Şimdi İller Bankası’na geçirdiler. Sanki özel alan… Burası kamu arazisi. Bunu devletimizin de düşünmesi lazım. Yeşil alan bu kadar daralmışken, bir imkan çıkmış ortaya. Bundan kıymetli bir şey olur mu?” demişti.

08102022-125732-0.jpeg

4 Ocak’ta gerçekleşecek eylemin mitinge dönüşmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.