Buca Cezaevi planlarına karşı kampanya düzenlendi

Buca Cezaevi planlarına karşı kampanya düzenlendi

Buca Cezaevi Alanı Koordinasyon Grubu, yıkılan Buca Cezaevi alanının Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden yapılaşmaya açılmasına karşı, sosyal medya kampanyası düzenledi.

MEDYA EGE- Buca Cezaevinin yıkılmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen planlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, TMMOB, DİSK, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu karşı çıkıyor.

fjewunkxkbedw2r.jpg

Buca Cezaevinin yeşil alan olması için kurulan Buca Cezaevi Alanı Koordinasyon Grubu, Bakanlığın kararına karşı dün bir sosyal medya kampanyası düzenledi. Buca Nefes Alsın etiketiyle gerçekleştirilen kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere birçok kişi ve kurum destek verdi.

İşte o destek mesajları

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER

İtiraz et, Buca nefes alsın! Yıkılan Buca Cezaevi alanı, Bakanlık tarafından yeniden yapılaşmaya açılmak isteniyor. Kamuya ait alanın kamu lehine kullanılması için bu akşam saat 21:00'de Buca Nefes Alsın etiketinde buluşuyoruz.

2lll.jpg

CHP BUCA İLÇE BAŞKANLIĞI

Buca’nın betona değil yeşil alana ve afet sonrası toplanma alanına ihtiyacı var!

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SEVDA ERDAN KILIÇ

Bakanlık rant, İzmir yeşil alan istiyor! Yıkılan Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için mücadeleye devam edeceğiz. Bizim daha çok betona değil yeşil alanlara, açan çiçeklere, nefes almaya ihtiyacımız var.

fjeiqutxea4z8k6.jpg

DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİSİ MEMİŞ SARI

Deprem kenti İzmir’de toplanma alanlarına ve yeşil alanlara ihtiyacımız var ranta değil

TMMOB İzmir İl KOORDİNASYON KURULU

İnsan hakları açısından kabul edilemez olaylara sahne olmuş Buca Cezaevi alanının geçmişiyle ilişki kurularak halkın ortak ihtiyacını karşılayacak yeni bir “Kültürpark Alanı” olarak planlanması için sessiz kalma, itiraz et!

fjeiqttwqaebbyd.jpg

ŞEHİR PLANCILARI İZMİR ŞUBESİ

Yıkılan Buca Cezaevi alanı, Bakanlık tarafından yeniden yapılaşmaya açılmak isteniyor. Kamusal mülkiyetin bir azınlığın çıkarı için değil halkın ortak yararı için planlanmasını istiyoruz !

KESK İZMİR ŞUBELER PLATFORMU

Kamusal alanların nasıl kullanılacağının kararını halk vermelidir. Buca Cezaevi Alanının peşkeş çekilmesine izin vermeyelim.

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI FATMA ÇALKAYA

Kamuya ait olan Buca Cezaevi Alanı, Buca Halkına nefes olsun.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL ARDA

Yıkılan Buca Cezaevi alanı, Bakanlık tarafından yapılaşmaya açılmak isteniyor. Kamuya ait bu alan, kamu lehine planlanmalıdır. İhtiyacımız yapılaşma değil yeşil alandır...

Öte yandan Buca Cezaevi tartışmaları miting ile de sürüyor. Buca Cezaevi planlarına karşı büyük bir miting yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi,TMMOB, DİSK, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ile Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu, ilk hamleyi kent genelinde billboardlarla da yaptı. Şehrin birçok noktasında asılan afişlerde bakanlığın planının işletilmesi durumunda oluşacak olası görüntünün modellemesi ile önerilen planın karşı karşıya getirildiği görseller kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.