Buca Kaymakamı Tunç’a veda

Buca Kaymakamı Tunç’a veda

İzmir Mardinliler Federasyonu üçüncü dönem başkanı ve Mardinlilerin tanınmış isimlerinden Beşir Tunç, Kayseri’ye ataması yapılan Buca Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

İzmir Konfederasyonu bileşenleri, Kaymakam Tunç’un  İzmir’den ayrılmasını büyük kayıp olarak değerlendirdi. Basmane’de yapılan toplantıya İzmir Konfederasyonu üyesi federasyonlar ve tanınmış isimler katıldı. Toplantının sunumunu İbrahim Kılınç gerçekleştirdi. 

İzmir’de görev yaptığı 6 yıl boyunca Karabağlar ve Buca’da görev yapan Mehmet Sadık Tunç, Kayseri’ye atandı. İzmir’de aynı zamanda vali yardımcılığı görevinde de bulunan Tunç’u İzmir’deki sivil toplum kuruluşları unutmadı. Beşir Tunç’un öncülüğünde Basmane’de bir araya gelen İzmir Konfederasyonu üyesi federasyon başkanları Tunç’a yeni görevinde başarılar diledi. 

sadik-tunc-ve-besir-tunc.jpg

Toplantıyı organize eden Beşir Tunç, Kaymakam Tunç’un İzmir için büyük kayıp olduğunu söyleyerek, “Kendisini ileride İzmir’de çok daha iyi görevlerde görmek istiyoruz. Onun gidişini kabullenmiş değilim. En kısa zamanda İzmir’e tekrar dönmesini umut ediyoruz” dedi. 

İzmir Konfederasyonu Başkanı Turgay Baransel de, Tunç’un İzmir’de bulunduğu süre boyunca tüm İzmir halkının sevgisini kazandığını ifade ederek, “Karabağlar ve  Buca’da devlet adamlığı adına çok iyi bir duruş sergiledi. Biz bu toplantıyı bir veda yemeği olarak görmek istemiyoruz. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız ve İzmir halkı da onu hep arayacak. Kendisine yolun açık olsun diyoruz” diye konuştu. 

STK’LERİN KIYMETİNİ BİLELİM

Kaymakam Mehmet Sadık Tunç da, Beşir Tunç’a ve İzmir Konfederasyonu’na kendisini ağırladıkları için teşekkür ederek, “Bizim için ülkenin her tarafı aynı. Kayseri’de de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. İzmir halkı Kayseri’de bir kardeşlerinin olduğunu bilsin. Bugün STK’lerden dostlarımızın bizi davet etmesi beni ayrıca duygulandırdı. İzmir’de görev yaptığım süre boyunca STK’lerle hep omuz omuza hizmet verdik. STK’ler her zaman devletin hizmetine katkı koyan bir noktada olmuşlardır. Yeter ki STK’lerin kıymetini bilelim” sözlerine yer verdi.  Konuşmaların ardından Tunç’a çiçek takdim edildi. Konuklar Tunç’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

1-(1)-014.jpg

KİMLER KATILDI?

İzmir Konfederasyonu Başkanı Turgay Baransel, Folklor Kolları Federasyonu Başkanı Nebi Kayar, Niğdeliler Federasyonu Başkanı Hasan Gallenkuş, Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Koçali Al, Manisalılar Federasyonu Başkanı Halit Oran, Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Gültekin, Konyalılar Federasyonu Başkanı Yusuf Devebacak, Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Günal, Mardin Ömerli Anıttepe Dernek Başkanı Seyfettin Dağ, Mardinliler Vakfı Başkan Yardımcısı Şeyhmus Yalçın, Gültepe Şefkatli Dernek Başkanı Hasan Çakı, Karabağlar Bitlisliler Derneği Başkanı Mustafa Çağlar, Mardinli kanaat önderi Abdullah Bedir, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.