Buca standı tarihi ve kültürel zenginlikleriyle fark yaratıyor

Buca standı tarihi ve kültürel zenginlikleriyle fark yaratıyor

Bu yıl 92. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Buca rüzgârı esti. Buca’nın eşsiz tarihi ve kültürel dokusunun tanıtıldığı stant, hem miniklerden hem de gençlerden yoğun ilgi görüyor.

MEDYA EGE - Ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Kültürpark’ta dünyayı bir araya getirdi. 10 Eylül pazar gününe kadar açık kalacak fuarda, Buca Belediyesi de Lozan Kapısı girişi Uzun Havuz Belediyeler Sokağı’nda yerini aldı. Buca’nın ünlü Levanten köşklerinden biri olan ve günümüzde Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi olarak hizmet veren Hacı Davut Fargoh köşkünün maketinin de yer aldığı stantta, kentin eşsiz tarihi ve kültürel dokusu ziyaretçilere tanıtılıyor.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de stantta, piyano, keman ve çello dinletileri ile konuklara eşsiz bir müzik ziyafeti sunuyor. Çocuklar için düzenlenen atölyeler ve yüz boyama etkinlikleri ise minik ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı stantta 6 ve 9 Eylül tarihlerinde FOMGED Halk Oyunları Ekibi’nin Türkiye’nin renklerinden kesitler sunduğu gösterisi yer alacak.

BUCAKUT FARKINDALIK YARATIYOR

Öte yandan, Kahramanmaraş depremindeki özverili çalışmalarından dolayı “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası”na layık görülen Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT) de stantta deprem konusunda farkındalık yaratıyor. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan araç ve teçhizatların yer aldığı stantta, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.

gi0a7004-ok.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.