Buca'da 54 bin 400 Kişi Sporla Buluştu

Buca'da 54 bin 400 Kişi Sporla Buluştu

Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen, yatırımları ve ilçe genelinde başlattığı kurslarla sporu her mahallede ulaşılabilir kılan Buca Belediyesi, 4 yılda 54 bin 400 Bucalıyı sporla tanıştırdı.

Profesyonelliğe giden yolda yeteneklerini keşfetmek isteyenlere de yardımcı olan Belediye, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesindeki tenis, yüzme, futbol, taekwondo ve engelli badminton takımlarıyla göz dolduruyor. Kulübün çeşitli branşlardaki 1611 lisanslı sporcusu ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı 1438 madalya ile Buca’nın spordaki etkin gücünü ortaya koyuyor.

Sporu herkes için ulaşılabilir hale getirirken, genç yeteneklerin önünü açan Buca Belediyesi, 4 yıllık süreçte 54 Bin 400 Bucalı sporseverin hayatına dokundu. Yüzmeden tenise, futboldan taekwondoya kadar birçok branşta ücretli ve ücretsiz kurslar düzenleyen Buca Belediyesi,  özellikle çocuk ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirip, sokağın olumsuzluklarından uzaklaştırdı. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün tesislerini düzenleyip, yeni donanımlar ekleyerek sporseverlerin hizmetine sunan Buca Belediyesi, 4 yıllık süreçte sayıları 1611 ‘yı bulan lisanslı sporcusunun yarışmalarda gösterdiği üstün performans ve 1438 madalyayla gururlandı.
 

Yüzme bilmeyen kalmayacak
 

‘Buca’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak’ hedefiyle yola çıkan Buca Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü kanalıyla açtığı yüzme kurslarında 4 yılda 32 bin çocuğun yüzme sporuyla tanışmasını sağladı. 2500 çocuğu yaz aylarında İzmir’in gözde tatil beldesi Çeşme’ye götürüp yüzme ve tenis eğitimi veren Belediye, Gençlik ve Spor Kulübü’nün 35 lisanslı sporcusuyla yarışmalarda etkin takımlar arasında yer aldı. 
 

9000 çocuk kortlarla tanıştı
 

Tenis sporunda da üstün başarı sergileyen, 4 yılda 29 ulusal ve uluslararası turnuvaya ev sahipliği Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 4 sporcusunu milli takıma gönderdi.50 lisanslı sporcusuyla 4 yılda 600 madalya toplayan Kulüp, Buca’daki 9000 çocuğu kortlarla tanıştırıp, tenis öğretti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Buca Belediyesi, Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında zihinsel engelli çocuklara tenis eğitimi vererek, gelişimlerine katkı sağladı.


Geleceğin Futbol Yıldızları Buca’da Yetişiyor
 

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzün bünyesinde eğitim alan minik futbolcular başarıdan başarıya koşuyor. Bünyesinde açtığı futbol okulunda Bucalı çocukları futbolla buluşturan Buca Belediyespor, lisanslı 275 futbolcusuyla yeşil sahalarda fırtına gibi esiyor. Sayıları 3000’i bulan kursiyerlerine futbolun tüm inceliklerini öğreten Buca Belediyespor, 13 okulun özel alt sınıflarındaki 100 çocuğa eğitim desteği sağlarken, kapalı pazaryerlerindeki spor tesislerinde de 300 çocuğa futbol eğitimi verdi.
 

Buca Taekwondo’da da Rakipsiz
 

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Taekwondo takımı yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarında madalyaya doymuyor. 4 yılda 6200 kursiyere taekwondo  sporunun inceliklerini aktaran Kulüp,  1241 lisanslı sporcusuyla Avrupa Şampiyonlukları da dahil 828 madalya kazanarak Buca’nın göğsünü kabarttı. 
 

Engelli Badminton Takımımız gururumuz oldu
 

Engelli vatandaşların spor yapma imkânına kavuşabilmesi için de harekete geçen Buca Belediyesi,  Engelli Badminton Takımıyla madalyaların ve kürsülerin gediklisi oldu. 10 lisanslı sporcusuyla Türkiye Şampiyonlukları kazanan Kulüp, devlet okullarında eğitim gören 750 engelli öğrenciye de badminton eğitimi vererek sporla tanışmalarını sağladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.