Buca’da Çöpler Yeraltına İndi

Buca’da Çöpler Yeraltına İndi

Buca Belediyesi’nin, halk sağlığını korumak, koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla başlattığı çöp konteynerlerini yeraltına alma çalışmalarının ilk etabı tamamlanarak, hizmete girdi. 19 noktada 38 konteyner ile ilk etabı hayata geçirilen proje t

Buca Belediyesi, ilçede halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için planladığı yeraltı çöp konteyner sisteminin ilk etabında 19 noktada 38 yeraltı konteynerini faaliyete geçirdi. Menderes Caddesi üzerinde Zübeyde Hanım Huzurevi ile Şirinyer arasında 8 noktada 16, Çevik Bir Meydanı'nda 3 noktada 6, Üçkuyular Meydanı ile 63 Sokak arasında 4 noktada 8, Doğuş Caddesi'nde de 4 noktada 8 adet yeraltı çöp konteyneri Bucalıların hizmetine sunuldu.
Temizlik ve sağlığın yanı sıra, trafik yoğunluğu, amortisman ve mazot giderlerinde de tasarruf sağlayacak proje ilçe genelinde 50 bölgede 100 adet olarak planlanıyor. Özellikle ana arter üzerindeki konteynerlerin kent trafiğine nefes aldıracağını belirten yetkililer, atıkları toplamak için trafik yoğunluğu olan bölgeye günde 8 kez giren araçların bir defada sorunu çözeceğini vurguladı.
Her biri 5’er bin metreküp kapasiteli olan ve 50 bölgeye kurulacak 100 adet yeraltı çöp konteyneri ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması, koku ve haşere üremesinin de önüne geçilmiş olacak.  
Yapımı 5 etap olarak ilerleyecek projenin 2. etabı; Şirinyer Merkez-Heykel arasında, 3. etabı; Özmen Caddesi ( Çevik Bir Meydanı dahil) Üçkuyular Meydanı arasında,  4. etabı; 63 Sokak, 5. Etabı ise Doğuş Caddesi’nde planlanıyor.
Yeraltı çöp konteyner sisteminin devreye girmesinden memnun olan Bucalı vatandaşlar, modern kent teknolojilerini Buca’da görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

www.medyaege.com.re.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.