BUCA'DA ELEŞTİRENLERİ UTANDIRAN MERKEZ!

BUCA'DA ELEŞTİRENLERİ UTANDIRAN MERKEZ!

1 ayda 1000'den fazla genç üye oldu.

Buca Belediyesi tarafından hizmete açılan Tarık Akan Gençlik Merkezi hakkında yapılan eleştirileri adeta boşa çıkardı. 1 ayda 1000'den fazla genç merkeze üye olurken, binlece gençte merkezin kendilerine sunduğu imkanlardan yararlandı.

Minibüs yolcularının durak ismi olarak kullanacağı kadar yeri belli olduğu için sığınacak kadınların ciddi sıkıntılar yaşaması tehlikesi belirince Buca Belediyesi tarafından kapatılması ve inşaat çalışmaları nedeniye yoğun eleştirilen Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi eleştirenleri adeta utandırdı. Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe Mevkii’nde 2 bin 809 metrekarelik alanda 5 katlı olarak inşa edilen Tarık Akan Gençlik Merkezi adeta gençlerin akınına uğradı. Merkeze 1 ay içinde bin 127 genç üye olurken, 4 bin 485 kişi de merkezde yer alan çamaşırhane, kütüphane, cep sineması ve toplantı salonu gibi bölümlerden yararlandı. 

Merkezin bulunduğu bölgede yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde sınav dönemi olmasına rağmen gençlerin kısa sürede bu kadar yoğun ilgi göstermesi muhalefete de geri adım attırdı. Yaşanan bu ilgi 5 Ocak 2013 tarihinde çıkan Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Yönetmenliği'nin 4. Maddesi H Bendinden yer alan "Kanuni hükümler saklı kalmak kaydıyla, konukevinin adresi, telefon numarası, kadınların, çocukların ve konukevi çalışanlarının kişisel bilgilerinin gizli tutulması esastır. Bütün ilgililer bu gizliliğin korunmasından sorumludur." ibaresine rağmen "Kadınları sokağa attılar!" şeklinde kara propaganda yapan isimleri de susturdu. 

MERKEZDE NELER VAR?

60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında düzenlenen Merkez , 2 bin 809 metrekare alanda hizmet verecek. 5 katlı merkezin bodrum katında play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor.

Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor.

Buca Belediyesi Gençlik Merkezi’nin 3. kat ise cep sinemalarının katı olarak belirlendi. Salonlardan ikisi sadece cep sineması olarak, biri de hem sinema hem de tiyatro salonu olarak düzenlendi.

Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek.

1478076028.jpg

1478076054.jpg

1478076080.jpg

1478076133.jpg

1478076150.jpg

1478076176.jpg

1478076185.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.