Buca’da Engelliler Tek Tek Kalkıyor

Buca’da Engelliler Tek Tek Kalkıyor

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Belediye, bünyesinde bulundurduğu 3 adet özel donanımlı araç ile engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları veya toplu olarak düzenlenen gezilerde ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyor. Mesai saatleri içinde randevu sistemi ile verilen hizmette engelli vatandaşlar evlerinden alınıyor, işleri bittiğinde de tekrar evlerine bırakılıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen engelli vatandaşların, Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’nin 452 52 74 numaralı hattını arayarak randevu alması yeterli.


Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu da ücretsiz servislerle ortadan kaldırıyor. Bünyesinde bulunan 3 adet özel donanımlı araç ile engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları ve tatil gibi ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan Buca Belediyesi, Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’ne kayıtlı 403 engelli vatandaşa mesai saatleri içinde sürekli hizmet veriyor.


Belediyenin bu hizmetinden yararlanmak isteyenlerin Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırması yeterli. Randevu usulüyle verilen ücretsiz servis hizmeti ile evlerinden alınan engelli vatandaşlar talep ettikleri bölgelere ulaştırılıyor, işleri bitince de evlerine geri bırakılıyor. Araçları bozulup yolda kalan engellilerin de faydalandığı servis hizmeti sayesinde vatandaşlar taksi ve ambulans masraflarından da kurtuluyor. 


 “YOLDA KALMADIM”
Doğuştan engelli 33 yaşındaki Yücel Günay Buca Belediyesi’nin ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanan engellilerden sadece biri. Doktora gidip muayene olmak istediğinde veya temiz hava alıp tatil yapmak istediğinde Engelli Merkezi’ni arayıp randevu aldığını mutlulukla anlatan Günay, Buca’da engelsiz yaşam sürmenin keyfini yaşadığını belirtti. Akülü aracıyla yolda kaldığında bile Merkezi arayarak ücretsiz servis hizmeti aldığını anlatan Yücel Günay, Belediyeye hizmetinden dolayı teşekkür etti.


“Randevu 452 52 74”
Ücretsiz servis hizmetinden faydalanmak isteyen engelli vatandaşlar 452 52 74 numaralı telefondan Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’ni arayarak randevu alabilir. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.