Buca’da kaçak moloz tehdidi kontrolden çıkıyor

Buca’da kaçak moloz tehdidi kontrolden çıkıyor

Çoğunluğu kayıt dışı firmaların gece saatlerinde plakalarını kapatarak Buca Seyhan Mahallesi’ne moloz dökmeleri isyan ettirdi.

Günde 25 kamyon moloz kaldırılmasına karşın her gün bu talanın tekrar edildiğine dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Tüm paydaşlara çağrımızdır. Çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu sorunun aciliyetle çözülmesi gerekiyor” dedi.

Temiz bir çevre için gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümlerine karşı mücadelesini sürdürürken; Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Gaziemir gibi ilçelerden gelen kaçak moloz kamyonları da giderek artmaya başladı. Ücret ödemek yerine plaka kapatıp kaçak döküm yapan pek çok şirket Seyhan Mahallesi’ni mesken edindi.

gi0a0509.jpg

GÜNDE 25 KAMYON KAÇAK MOLOZ

Buca Belediyesi ekiplerinin doğa düşmanlarına karşı 7 gün 24 saat saha kontrolü ve moloz kaldırma çalışmalarına rağmen, kaçak moloz dökümleri kent merkezine kadar indi. Ekipler, her gün onlarca kamyonun kaçak moloz dökümü gerçekleştirdiği Seyhan Mahallesi’nde günde 25 kamyonla yaklaşık 300 metreküp moloz toplamaya başladı.

MESLEK KURULUŞLARI GÖREVE ÇAĞRILDI

Moloz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken sorunun önüne geçilmesi için önlemler artırıldı. Bölgede pankartlarla uyarı yazıları asılırken İzmir genelindeki ilgili sivil toplum kuruluşları göreve davet edildi. Belediye, inşaat sektörüyle ilgili odalar, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla destek ve duyarlılık için resmi yazışma süreci başlattı.

gi0a0625.jpg

“BUCA KAÇAK MOLOZ DÖKÜM SAHASI HALİNE GELDİ”

Kaçak moloz dökümüne karşı isyan eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Son dönemlerde aldığımız tüm önlemlere rağmen maalesef Buca kaçak moloz döküm sahası haline geldi. Özellikle Kaynaklar bölgesinde yeşil alanın korunması için bariyerler kurduk, kamyonların girişlerini engelledik, alanları temizledik. Yeşil alanlarda büyük ölçüde azalttığımız kaçak moloz dökümleri, şimdi kent merkezimizde artmaya başladı. Uzman ekiplerimiz bu durumun özellikle depremden sonra arttığını ifade ediyor” dedi.

“BEDELİNİ BUCALI ÖDÜYOR”

Çalışmaların ciddi bir mali yük oluşturduğunun altını çizen Başkan Kılıç, “Bu sorun artık Buca’nın sorunu olmaktan çıkıp İzmir’in sorunu haline geldi. Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek ne kadar önlem almaya çalışsak da tamamen soruna neşter vuramıyoruz. Her gün onlarca kamyonla moloz kaldırma işlemi iş yükünün yanında ciddi bir maliyet. İzmir’in molozunun bedelini Bucalı ödemek zorunda kalıyor. Tüm paydaşlara çağrımızdır. Çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu sorunun aciliyetle çözülmesi gerekiyor” dedi.

gi0a0688.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.