Buca'da kadın belediye çalışanlarına narkotik eğitimi

Buca'da kadın belediye çalışanlarına narkotik eğitimi

İçişleri Bakanlığı'nın yürütücülüğünü üstlendiği “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerden biri de Buca Belediyesi işbirliği ile gerçekleşti.

Medya Ege- İçişleri Bakanlığı'nın yürütücülüğünü yaptığı, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanmasının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmayı amaçlayan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerler hız kesmeden devam ediyor.

e-pcrmnwuaaecwr.jpg

Buca Belediyesi ve Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda verilen seminere, Buca Belediyesi'ne bağlı çalışan tüm kadın personel katıldı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen seminerde, uyuşturucu maddenin ne olduğu, başlama nedenleri ve uyuşturucu kullanımının nasıl fark edileceği konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerin ilk bölümünde düzenlenme amacı, uyuşturucu maddelerin tanıtımı, nasıl ve hangi yollardan temin edilebildiği, kullananlarda nasıl etkiler yaptığı, hangi belirtileri verdiği , özellikle öğrencilerin oda, çanta ve eşyalarında göze batabilecek ve uyuşturucu izleri taşıyabilecek emarelerin neler olduğu konularında annelerin ve ebeveynlerin dikkatini çekecek konulara yer verildi. Çocukların konuşmalarında argo ve sokak jargonunda geçen ifade ve tanımlamaların yer almasının uyuşturucu kullanımı konusunda önemli bir işaret olduğuna dikkat çekildi.

e-pcrm3xiamqhvc.jpg

Seminerin ikinci bölümünde uyuşturucu madde ile mücadele merkezleri hakkında bilgi aktarıldı. “UYUMA” uygulamasının ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilebileceği, bu uygulamanın konum bilgilerine ulaşarak en yakın kolluk gücünü harekete geçirdiği, uyuşturucu kullanımına yada satışına tanıklık eden vatandaşın bu uygulama kanalıyla hızlı bir şekilde bildirebileceği belirtildi.

Projenin çıkış noktasının Anne figürünün aile içinde çok önemli bir yeri olması, madde kullanıcılarının büyük bölümünün aile fertleri ile beraber yaşaması ve uyuşturucu kullandıklarından çoğunluk ve öncelikle annelerin haberdar olması olduğunu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.