Buca'da kan bağışı için büyük iş birliği

Buca'da kan bağışı için büyük iş birliği

Buca Kaymakamlığı, Buca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Buca Kızılay Şube Başkanlığı ve Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında kan bağışı projesi için protokol töreni düzenlendi.

Buca Kaymakamlığı, Buca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Buca Kızılay Şube Başkanlığı ve Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan ‘‘Fatih’in İzinde Ayasofya Yolunda Bir Cana Sen de Can Ol’’ kan bağışı projesi protokol töreninde Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ” Milli kültür, bir topluluğu millet haline getirir. Yardımlaşma Türk Milletinin en temel karakteristik özelliklerinden biridir. Yüzyıllar boyu Türkler yardımseverlikleri ile tanınmış, saygı duyulmuşlardır. Bu en temel özelliklerimizden olan yardımseverliğimizi gençlerimize yinelemek, duyarlılıklarını arttırmak ve bir cana kan olmak için ‘’Fatihin izinde Ayasofya Yolunda Bir Cana Sen de Can Ol’’ kan bağışı kampanyasının duyurusuna çıkmış ve başlatmış oluyoruz.

Kredi ve Yurtlar Kurumunda misafirimiz olan öğrencilerimizin Kan bağışı konusunda duyarlılıklarını arttırmak, yardımseverlik özelliklerimizin tekrar ön plana çıkmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir. Kampanyamıza kan bağışları ile katılacak öğrenci kardeşlerimiz kana ihtiyaç duyan binlerce insanımıza yardımseverliğimizi en iyi şekilde göstermiş olacaklardır. Hedefimiz bu hareketin öncelikle İzmir’imize daha sonra tüm Türkiye’mize yayılmasıdır.” dedi.

1.jpeg

Buca Kaymakamı’ndan sonra söz alan Türk Kızılay’ı Buca Şube Başkanı Kamuran Temel “Bu projenin Buca ilçesinde iyilik kültürünü artıracağına inancının tam olduğunu ve kan bağışında bulunan gençler arasında yapılacak kura çekimi ile milli ve manevi değerlerini arttıracak İstanbul Ayasofya Gezisine götürüleceğini ve gençlerimizin yakından tanıdığı bir sanatçımızla Buca’mızda konser etkinliği düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Buca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yıldırım ise yaptığı konuşmada “Gençler bizim geleceğe olan inancımızın teminatıdır. İlçemizde bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin sürece en aktif şekilde katılımının sağlaması için tüm mesai arkadaşlarımla elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

2.jpeg

Son olarak söz alan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş” Projenin etkili bir şekilde yürütülmesi için müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm kan araçlarını ve mesai arkadaşlarımızı seferber etmiş durumdayız. Dolaş, Projenin Buca ilçesinden başlamasının kendileri için çok önemli olduğunu, buradan yakalanan ivme ile tüm İzmir'e kan bağışı kültürünün yayılması için süreci takip edeceklerini belirtti. Projeye 1 Mart itibari ile start verileceği ve proje kapsamında konser, sosyal aktiviteler ve gezi programı düzenleneceği belirti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.