Buca'da öğrenciler gençlik merkezlerine akın ediyor

Buca'da öğrenciler gençlik merkezlerine akın ediyor

Buca Belediyesi’nin üniversite gençliğinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayabilmesi amacıyla hizmete açtığı Gençlik Merkezleri binlerce öğrencinin ikinci evi oldu.

Gençliğin, kütüphaneden çamaşırhaneye, sinemadan fitness salonuna kadar tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezleri’nin toplam üye sayısı 16 bin 500’e ulaştı. 

Buca Belediyesi’nin Buca’ya kazandırdığı ve üniversite gençliğinin içinden çıkmak istemediği Gençlik Merkezleri öğrencilerin akınına uğruyor. Tınaztepe mevkiindeki Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin yoğun talep görmesi üzerine Eğitim Fakültesi karşısına Işılay Saygın Gençlik Merkezi’ni inşa eden Buca Belediyesi, gençlerin eğitimden spora tüm ihtiyaçlarına ücretsiz olarak cevap veriyor. Çamaşırhane, kütüphane, spor, dinlenme ve eğlenme alanlarıyla gençliğin yepyeni buluşma noktası olan Merkezlerin toplam üye sayısı 16 bin 500’e ulaştı. Gençlerin iki Merkezden de yararlanması için herhangi birine üye olması yeterli oluyor. 

Bu Merkezlerde yok yok

Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi, 60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında, 2 bin 809 metrekare alanda hizmet veriyor. 5 katlı merkezde çalışma alanları ve kütüphane, play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip çamaşırhane bulunuyor. Merkezde resim, müzik, seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra fitness salonu da yer alıyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin en çok tercih edilen üniteleri arasında yer alıyor. Gençlik Merkezi’nde bulunan 3 adet cep sineması da Buca’nın tek sinema salonları olma özelliğini taşıyor. Gençler sinema salonlarında gösterilen vizyon altı filmler ve ödüllü kısa film gösterimleriyle sinema sanatının en güzel örneklerini izleme fırsatı yakalıyor.

İçinden çıkmak istemiyorlar

Gençlerin hizmetine açılan Işılay Saygın Gençlik Merkezi ise Eğitim Fakültesi karşısında, 305 m2’si kapalı olmak üzere toplam 1.085 m2 alanda hizmet veriyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıran kütüphane ve 180 kişi kapasiteli modern çalışma alanı merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor. Merkezde, 8 bilgisayarla hizmet veren bilgisayar -toplantı odası ve günde ortalama 120 kişiye hizmet verebilecek 16 çamaşır, 16’da kurutma makinasının yer aldığı çamaşırhane de bulunuyor. Gençler, ders çalışırken veya Merkez bahçesinde kurulan bahçe satrancı ünitesinde günün stresini atarken çamaşırlarını ücretsiz yıkamanın keyfini yaşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.