Buca’da talepler sokak sokak yerine geliyor

Buca’da talepler sokak sokak yerine geliyor

Çağdaş ve modern bir kent yaratma hedefiyle çalışan Buca Belediyesi, muhtarlıklar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kent sokaklarını hem yeniledi, hem onardı.

Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geride kalan 15 aylık dönemde 27 bin metrekarelik alana kilit parke döşerken, 13 kilometrelik kaldırım, 7 bin metrekarelik alanda da asfalt yaması yaptı. 
Buca’nın sorunlarına neşter vurmak için göreve geldiği günden beri mahalle mahalle gezerek talepleri toplayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, hizmeti kent sokaklarına taşıdı. Mahalle turlarında muhtarlardan aldığı notlarla fen işleri çalışmalarının rotasını çizen Başkan Kılıç, tüm taleplerin yerine getirilmesi için talimat verdi. 
27 BİN METREKARE KİLİT PARKE TAŞI DÖŞENDİ 
Yürütülen çalışmaların büyük çoğunluğunda Buca Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde imal edilen ürünler kullanıldı. Özellikle meyilli sokaklarda kilit parke döşemesi yapılarak kayma sorunu giderildi. Sokakların yanı sıra park ve kaldırımlarda kullanılmak üzere 15 aylık dönemde 27 bin metrekare kilit parke taşı döşendi. 
13 KİLOMETRE KALDIRIM YAPILDI,
Çalışmalar kapsamında en çok ağırlık verilen çalışmalardan birisi de kaldırım yapımı oldu. Şantiyede üretilen toplam 19 bin 500 adet bordür taşlarla Buca sokaklarında toplam 13 bin metre uzunluğunda kaldırım yapıldı. Bordür taşların yanı sıra bin 217 adet yağmur oluğuyla toplam 609 metre yağmur suyu gideri yerleştirildi. 
ASFALTLA YOLLAR ONARILDI 
Öte yandan Buca sokaklarında asfaltlama çalışmalarına hız katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen asfalt serme çalışmalarının yanı sıra Buca Belediyesi ekipleri bozulan yolları tamir etti. Yürütülen çalışmalar kapsamında bin 292 ton asfalt dökülerek toplamda 7 bin metrekarelik alan onarıldı. 

0-381.jpgee-014.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.