Buca’da tepki gören itiraz

Buca’da tepki gören itiraz

Yerel seçimlerin ardından Buca’da ipi CHP’li aday Görkem Duman göğüslerken, AKP sonuçlara itiraz etti.

Asılsız suçlamalarla yapılan itizara Bucalılardan tepki yağdı. Duman, “Bazı arkadaşların sindirim yollarında problem var. Buca halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, kaybetmeyi bilmeyen AKP adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

-001.jpg

CHP’li Görkem Duman, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Buca’da en yakın rakibi AKP’li Adnan Öztekin’i 13 bin 646 oyla geride bırakarak Belediye Başkanı seçildi. İlçe Seçim Kurulu’nun 4 Nisan Perşembe günü saat 13.00’te yapılacak törenle mazbata teslimi yapması beklenirken AKP’li aday Öztekin’in asılsız suçlamalarla yaptığı itirazın değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

HALKIN İRADESİNİ KABULLENECEKSİNİZ

İlçe Seçim Kurulu’nun kararı beklenirken, mazbata teslim töreninin ertelenmesi haberi ilçe halkında tepkilere neden oldu. Bucalılar, halkın iradesini görmezden gelen tavırlara öfkelenerek, “Ülke genelinde kan kaybeden AKP, her yerde olduğu gibi burada da sonuçları hazmedemiyor. Biz halkız, halkın iradesini kabulleneceksiniz” diye konuştu.

GÖRKEM BAŞKANIN YANINDAYIZ


Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ise kararı beklerken CHP Buca İlçe örgütü ile buluştu. Parti binasının önünde bekleyen büyük kalabalık, Duman’a “Yanındayız” mesajı verdi.

SİNDİRİM YOLLARINDA PROBLEMİ VAR

İlçe binası önündeki kalabalığa seslenen Duman ise “Buca halkı 31 Mart günü kararını verdi; CHP adayı Görkem Duman’ı belediye başkanı seçti. Ama bazı arkadaşların sindirim yollarında problemi var” dedi.

BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ

Seçimi kaybeden adayın aslı astarı olmayan suçlamalar yaptığını dile getiren Görkem Duman, şunları söyledi:
“04 Nisan Perşembe saat 13.00 itibarıyla mazbatamızı alacağımızın tarafımıza bildirilmesinden sonra kamuoyuyla bu bilgiyi paylaşmıştık. Fakat seçimi kaybeden AKP adayı Adnan Öztekin’in bir takım ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan, iftira ve suçlamaları ve itirazları sonrasında ilçe 2. seçim kurulu itirazı değerlendirmeye almış ve henüz karar vermemiştir. Dolayısıyla bugün saat 13.00’te düzenleyeceğimiz mazbata teslim törenimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Mazbatanın tarafımıza verilmesini engellemek suretiyle Buca halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, tebrik mesajı yayınladıktan hemen sonra komik videolar çeken, kaybetmeyi bilmeyen AKP adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.