BUCAKUT ekibi, İzmir Depremi’nin yıldönümü tatbikatına katıldı

BUCAKUT ekibi, İzmir Depremi’nin yıldönümü tatbikatına katıldı

30 Ekim'de meydana gelen depremin yıldönümü dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen anma programı ve tatbikatında BUCAKUT ekibi de yer aldı.

30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Seferihisar olan ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) anma programı gerçekleştirildi.

fc8548qx0aun6xw.jpg

Anma programında AFAD ile aralarında BUCAKUT ekibinin de yer aldığı 23 sivil toplum kuruluşundan toplam 177 kişinin katılımıyla geniş kapsamlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD Müdürlüğü bahçesinde oluşturan eğitim parkurundaki tatbikatta senaryo gereği enkaz altında kalanlar kırıcı ve kesici aletler yardımıyla kurtarılırken, yangınlara müdahale edildi.

fc8548qwyaqolyb.jpg

"Bu afete karşı en önemli koz, tedbir almak"

Anma programında ilk sözü alan AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, depremin olduğu andan itibaren tüm kurumların hızla olay yerine sevk edildiğini, diğer illerden de ekiplerin yönlendirilip, uçaklarla 1 saat gibi bir zamanda kente gelindiğini söyledi.

Depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu bildiren Muhcı, bu afete karşı en önemli kozun, tedbir almak olduğunu sözlerine ekledi.

fc8549cxeaahykw.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.