BUCAKUT ekibinden öğrencilere afet eğitimi

BUCAKUT ekibinden öğrencilere afet eğitimi

Kahramanmaraş depremindeki özverili çalışmalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası’na layık görülen BUCAKUT, İzmir’deki öğrencilere afet eğitimi verdi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın talimatıyla 30 Ekim İzmir depreminin ardından afet durumlarında hızlı müdahale edebilmek amacıyla kurulan Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi Ekibi (AKUB) ile ortak bir çalışma yaptı. Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İzmir’deki çeşitli okullara giden ekip üyeleri, öğrencilere deprem ve yangın gibi olası afetler karşısında yapılması gerekenleri anlattı.

YÜZLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞTILAR

Bayındır Kazım Dirik Ortaokulu, Menderes Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Seferihisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden BUCAKUT ekibi, yüzlerce öğrenciye ulaştı.

bucakut.jpeg

TATBİKAT YAPILDI

Ekip üyeleri, öğrencilere deprem ve yangın gibi olası afetler karşısında yapılması gerekenleri anlattı. Yapılan sunumların ardından ise tatbikat yapıldı. BUCAKUT, bu eğitimler sayesinde, öğrencilere afetlerin nedenleri, etkileri, önlemleri ve güvenli tahliye yöntemlerini aktarmış oldu.

bucakut2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.