Bucalı gençler YKS’de göz kamaştırdı 

Bucalı gençler YKS’de göz kamaştırdı 

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi’yle üniversiteye ilk adımı atan gençleri ağırladı.

Tıp fakültesinden hukuka, mühendislikten öğretmenliğe kadar önemli başarılar elden gençlerle yemek yiyip sohbet eden Kılıç, üniversite ve meslek hayatı hakkında deneyimlerini aktardı. 

Üniversiteye hazırlık sürecinde verdiği eğitim desteğiyle her yıl yüzlerce genci hayaline kavuşturan Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi (BEM), 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre elde ettiği büyük başarıyla öğrencilerini Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştirdi.

0-499.jpg

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖZEL HEDİYE

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, koronavirüs (Covid – 19) nedeniyle zorlu bir eğitim dönemini geride bırakan gençleri, gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. BEM’de başarı gösteren ilk 10 öğrenciyle Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Kılıç, gençlerden sınava hazırlık süreçleri, başarıları ve idealleri hakkında sohbet edip üniversite ve meslek hayatındaki tecrübelerini aktardı. Gençler ise BEM’in özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitim ve telefon danışmanlığı desteğinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Başkan Kılıç keyifli sohbetin ardından gençleri tebrik edip, eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla tablet bilgisayar hediye etti. 

0-(11)-049.jpg

GURUR TABLOSU 

BEM’de eğitim alan 240 öğrencinin 230’u, 170 puan barajını geçerek %95,83’lük başarı elde etti. Öğrencilerin 74’ü lisans, 41’i ise ön lisans programları kazandı. BEM öğrencilerinin tercih ettiği lisans programları arasında tıp fakültesi, hukuk fakültesi, diş hekimliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, veterinerlik gibi bölümler ilk sırada yer alıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.