Bucalı kadınlar pilatese akın etti

Bucalı kadınlar pilatese akın etti

Sağlıklı yaşamın yolunun spordan geçtiği anlayışıyla projeler üreten Buca Belediyesi, tüm vatandaşlarına spor yapma imkânı sağlıyor. Çamlıkule Semt Evi’nde açılan pilates kursları ilçedeki kadınların uğrak yeri oldu.

Genç yaşlı toplam 300 kadın, haftanın 6 günü belirli aralıklarla saat 08.30’dan 20.30’a kadar süren kurslara aksatmadan devam ediyor. Kurs saatinin gelmesini iple çeken kadınlar,  günlük hayatın stresini atarken sağlıklı bir yaşamın da kapılarını aralıyor. 

Pilates, vücudun kas gücü ve esneklik yoluyla dengeli gelişimine destek oluyor. Yalnızca vücuda değil zihinsel güce de odaklanan bu spor, günümüzde 7’den 70’e tüm vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Buca Belediyesi de vatandaşlarına açtığı ücretsiz kurslarla ilçe halkına uzman eğitmenler eşliğinde pilates ile birlikte aerobik ve zumba yapma fırsatı sunuyor. Çamlıkule Semt Evi’ndeki kurslara katılan 300 kadın, boş zamanlarını sporla değerlendirirken, yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürme şansı buluyor.  

Kursa büyük bir heyecanla geldiklerini belirten kursiyerler, “Birçoğumuzun bel ve boyun fıtığı sorunları vardı. Spor yapmak istiyorduk ama spor salonuna gidemiyorduk. Buca Belediyesi’nin açtığı bu kurs sayesinde bu sorunlarımızdan neredeyse kurtulduk. Artık eskisi gibi sağlıksız değiliz. Hareket etme şansı yakaladık. Gözümüzü açar açmaz soluğu burada alıyoruz. Bize bu imkânı sunan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.