Bucalı kadınlar yurttaşlık eğitimine başladı

Bucalı kadınlar yurttaşlık eğitimine başladı

5 hafta sürecek eğitimler sonunda Bucalı kadınların siyasette daha aktif rol alıp, söz sahibi olmaları hedefleniyor.

 

Kadınların siyasete katılımlarını artırmak amacıyla Buca Belediyesi, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şubesi ve Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen  “Kadınlar için Yurttaşlık Eğitimi” programı başladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınların yoğun ilgisiyle başlayan eğitim programının ilk dersi ‘Toplumsal Cinsiyet’ kavramıydı. 5 hafta sürecek eğitimler sonunda Bucalı kadınların siyasette daha aktif rol alıp, söz sahibi olmaları hedefleniyor.

Buca Belediyesinin kadınların siyasete katılımının arttırılıp daha aktif rol almaları hedefiyle KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) İzmir Şubesi ve Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Kadınlar için Yurttaşlık Eğitimi” programı başladı.

Toplumsal cinsiyet, eşitlik, hakların gelişimi ve hak temelli yurttaşlık, etkili iletişim, zaman yönetimi gibi konuların ayrıntılı olarak işleneceği 6 haftalık eğitimlere 40 Bucalı kadın katılıyor. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen “Kadınlar için Yurttaşlık Eğitimi” programının ilk dersi ‘Toplumsal Cinsiyet’ kavramı başlığıyla başladı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube Başkanı Sema Övgün’ün “Buca’da şimşekleri çaktıracağız. Kadınların yurttaşlık hakları konusunda bilgilerini netleştirip, çerçeveye alacağız. Kadınlarımızın karar mekanizmalarına katılımları için yönlendirilip geliştirilecek yönlerini ortaya koyacağız” şeklindeki açış konuşmasıyla başlayan eğitimin ilk dersini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Meltem Çiçeklioğlu verdi. Çiçeklioğlu, kadınların kendilerine uygulandığı kadar kendilerinin çevreye uyguladığı toplumsal cinsiyet ayrımcılığı konusunda dikkat edebilecekleri tavır, davranış ve görüşler konusunda Bucalı kadınlara interaktif eğitim verdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.