Bucalı miniklerin çevre bilinci yüzleri gülümsetti

Bucalı miniklerin çevre bilinci yüzleri gülümsetti

Buca Belediyesi’nin Çevre Haftası kapsamında hazırladığı etkinlikler birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Buca Belediyesi, 5-10 Haziran Çevre Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Şehit Ümit Başaran İlkokulu’nda hafta boyunca geri dönüştürülebilir atık getiren öğrencilere küçük armağanlar verildi.

gi0a6114-001.jpg

Buca Belediyesi önünde ise Çınar Anaokulları, Buca Akşemsettin İlkokulu, Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla Çevre Haftası Etkinliği gerçekleştirildi.

gi0a5938.jpg

Etkinlik kapsamında öğrencilerin halk oyunları ve tiyatro gösterisi ile koro dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Miniklerin geri dönüştürülebilir malzemelerle hazırladıkları defile ise görülmeye değerdi. Açılan stantlarda çevre koruma ve atık yönetimi ile ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlara getirdikleri atık malzemelerin karşılığında bez çanta ve deterjan verildi. Etkinliklerin 10 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde “Bir Umut Var” adlı müzikli çocuk oyunu ile sona ereceği belirtildi.

gi0a4025.jpg

"FARKINDALIK ÖNEMLİ"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sürdürülebilir bir çevre yaratmanın öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, “Çalışmalarımız çevre konusunda farkındalığı artırmak, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek temelinde durmadan sürüyor. Bu konuda bilinçlenmenin artmasını önemsiyoruz. Çünkü çevre konusu yalnızca belediyeler ve kamu kurumlarının çalışmalarıyla üstesinden gelinebilecek bir konu değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Atıkların azalması, geri dönüşüme daha fazla atık malzemenin katılması doğanın ve çevrenin sürdürülebilirliği için küçük ama önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

gi0a5991-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.