Buca’nın en güzel balkonu seçildi

Buca’nın en güzel balkonu seçildi

Buca Belediyesi’nin Çevre Haftası kapsamında yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini artırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak amacıyla düzenlediği "2. En Güzel Balkon" yarışması sonuçlandı.

 

Buca’nın en güzel balkonu seçildi

Buca Belediyesi’nin Çevre Haftası kapsamında yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini artırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak amacıyla düzenlediği "2. En Güzel Balkon" yarışması sonuçlandı. Buca’nın en güzel balkonu Nuray Altınoluk’un rengarenk çiçeklerle düzenlediği balkonu seçildi. Yarışmanın ödül törenine katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Balkonlar insanların hayata, çevresine ve kentine olan bakış açısının en güzel örneğidir” dedi. Buca Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “En güzel balkon” yarışması sonuçlandı. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaya Bucalılar yoğun ilgi gösterdi. Çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik etmek, yeşil dokuyu çoğaltmak hedefiyle düzenlediği yarışmanın ödül töreni Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Jürinin yaptığı inceleme sonunda Buca’nın en güzel balkonu Nuray Altınoluk’un düzenlediği balkon seçilirken, Alev Karademir’in balkonu ikinciliğe, Ruhsar Şenpınar’ın balkon düzenlemesi ise üçüncülüğe layık görüldü. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonunda Bucalı doğasever Binnaz Kabakçı ve Mustafa Arcan’ın balkonu da mansiyon ödülünü aldı. Dereceye girenlere ödüllerini ve katılım belgelerini veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, emek vererek balkon ve bahçelerini güzelleştirenlerin kente de katkı sunduğunu söyledi.Gençlere ve gelecek nesillere yeşili, doğayı anlatmak için bu yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Başkan Piriştina, “Kendi balkonuna böylesi özen gösterenler kendisine ve kentine olan saygısını da ortaya koyuyor. Herkesin balkonu çiçekler açsa, herkes çiçekler arkasından baksa terör gibi kötü olaylar bence azalır. Düzenlenen bu balkonlar vatandaşlarımızın hayata ve kente bakışının en somut, en güzel örneğidir” diye konuştu.   

unnamed-(11)-013.jpgunnamed-(12)-010.jpgunnamed-(9)-039.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.