Buca'nın Ses İzleri Buca Koop'ta Anıtlaşacak

Buca'nın Ses İzleri Buca Koop'ta Anıtlaşacak

Buca'da bir süre önce toplanılan ses izleri dünyada eşi benzeri olmayacak şekilde Buca Koop Meydanı'nda anıtlaştırılacak.

Buca Belediyesi, Buca Koop Mahallesi’ne yepyeni bir meydan ve dünyada eşi benzeri olmayan anıt kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2 bin metrekare alan üzerinde konumlanan, yan yollardaki düzenlemelerle 16 bin 500 metrekarelik dev bir alanı kapsayan Buca Koop Meydanı’nda, Heykeltraş Ekin Erman’ın dünyada bir ilk olacak, Bucalıların ses izlerinden oluşturacağı anıtın yanı sıra; oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcıları da yer alacak. Projenin tamamlanması ile bölge modern bir yaşam alanına kavuşurken, yapılması planlanan sanatsal dokunuşlarla Buca Koop cazibe merkezi haline gelecek.


Buca Belediyesi, Buca Koop için hazırladığı projeyle Buca’ya yepyeni bir meydan kazandırırken, meydana da dünyada eşi benzeri olmayan bir anıt kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2 bin metrekarelik meydanın yanı sıra yan yollarla birlikte 16 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan Buca Koop Meydan düzenlemesinde yer alan “Buca’nın Ses İzleri” anıtının çalışmaları süratle devam ediyor.


Oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcıların yer aldığı düzenlemeler ile Buca Koop modern bir meydana kavuşurken, yapılması planlanan sanatsal dokunuşlarla dikkat çekici olacak. 
Geçtiğimiz aylarda meydana kurulan ses odalarında, binlerce kent sakininin tavandan sarkan testilere vurmasıyla oluşan sesleri kayıt altına alan Heykeltraş Ekin Erman, ses izlerinde oluşan figürleri çıkararak, “Buca’nın Ses İzleri” Anıtı’nın motiflerini oluşturmaya başladı. 15 metre yüksekliğinde ve kompozit malzemeden yapılacak olan anıt için bugüne kadar 1000 ses izini inceleyip motiflerini oluşturan Erman, Buca Koop sakinlerinin, özellikle de çocukların, oluşturacakları anıt ile hayal güçlerinin gelişeceğini de söyledi.


Heykeltraş Ekin Erman, ses kayıt kabinlerinde ses izi bırakan tüm vatandaşların adının anıta yazılacağını ve ses izlerinden oluşan figürlerden Anıt Kitapçığı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.