Buca’nın Yörükleri Belenbaşı Festivali’nde Efeleniyor

Buca’nın Yörükleri Belenbaşı Festivali’nde Efeleniyor

Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı tarafından düzenlenen Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali’nde binlerce İzmirliyi 12. kez ağırlamaya hazırlanıyor.

29 Mayıs Pazar günü Sabah 12.00’de başlayacak festivale katılan İzmirliler, etkinlikler ve halk oyunları gösterileri eşliğinde unutulmayacak bir festivale tanıklık edecek. Festivalde ayrıca Belenbaşı’nın en iyi kirazı seçilecek ve üreticiler ilk 3’e girmek için yarışacak.

Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı'nın bu yıl 12.sini düzenlediği “Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali”nde on binler tiyatral gösteriler, söyleşiler ve etkinlikler keyifli bir gün geçirecek. Festivalde Belenbaşı'nın en iyi kirazı da seçilecek ve üreticiler ilk 3'e girmek için kıyasıya yarışacak. Festivalde ayıca geleneksel olarak bu yılda festival ağası seçimi de yapılacak.

29 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Belenbaşı Köyü girişinden kortej yürüyüşü ile başlayacak Festival, bölge halkının Yörük kültürünün izleriyle ürettiği ürünlerin satışa sunulacağı organik pazar ile renklenecek. Sürpriz eğlence, söyleşi ve gösterilerin sahneleneceği Belenbaşı Festivalinde folklor gösterileri de neşe katacak. Geçtiğimiz yıllarda festival kapsamında düzenlenen konserler ise bu yıl, yaşanan terör olayları nedeniyle programda yer almıyor.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, keyifli bir gün geçirmek isteyen tüm İzmirlileri Belenbaşı’nda gerçekleşecek festivale davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.