Buca'yı Ramazan Heyecanı Sardı

Buca'yı Ramazan Heyecanı Sardı

47 mahallede 23 bin 200 kişiye iftar.

Buca’yı ramazan heyecanı sardı. Bucalıların on bir ayın sultanı Ramazan ayını Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak geçirebilmeleri için yoğun çaba sarf eden Buca Belediyesi, kentin dört bir köşesinde iftar çadırları kurup, Ramazan eğlenceleri organize etti. Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi de geleneksel ramazan dokularıyla bezenmiş gölge oyunları ve semazen gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Buca’da ramazan etkinlikleri kapsamında kentin 47 mahallesinde ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapılacak. Ramazanın manevi iklimi ve atmosferi kentin meydan ve alanlarında coşkuyla yaşanacak. Belirli periyodlarla, ilçenin 47 mahallesinde kurulacak çadırlarda günde 800 kişi olmak üzere toplam 23 bin 200 kişiye iftar yemeği verecek olan Buca Belediyesi, mahallelerde de ramazan eğlenceleri düzenleyecek. 6 Haziran Pazartesi günü, yeni düzenlenen Kasaplar Meydanı’nda Musikar Topluluğu’nun tambur, kemençe, ney ve kanun ritimleri eşliğinde başlayacak “Hoş geldin Ramazan” eğlenceleri her akşam kentin farklı mahallelerinde Bucalıları ağırlayacak.

07f2f44a-7b5e-482d-ae71-7c31a4653a1b

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından, sohbetlere kadar düzenlenecek onlarca etkinliklerde Bucalıların Ramazan ayını keyifle yaşaması sağlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.