Buğçe Çalışkan'ın ikinci kitabı "Hiç Mühim Değil" çıktı

Buğçe Çalışkan'ın ikinci kitabı "Hiç Mühim Değil" çıktı

"Acılardan da geçeceğiz, kahkahalarla da güleceğiz. Sonra biri çıkıp gelecek, "Hiç Mühim Değil" diyecek ve yolumuza devam edeceğiz"

Genç şair-yazar Buğçe Çalışkan'ın ikinci kitabı olan "Hiç Mühim Değil" GMK Yayınları etiketiyle satışa sunuldu. Genç yaşına rağmen edebiyat alanında kısa sürede sesini duyuran İzmirli Çalışkan, ikinci kitabıyla da şiir severlerin ilgi odağı olacak.

Buğçe Çalışkan kitabı hakkında okuyucularına "Acılardan da geçeceğiz, kahkahalarla da güleceğiz. Sonra biri çıkıp gelecek, "Hiç Mühim Değil" diyecek ve yolumuza devam edeceğiz" mesajını iletti. 

Buğçe Çalışkan'ın "Hiç Mühim Değil" kitabına ünlü isimlerden de yorumlar geldi. Ünlü oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, yazar hakkında "Buğçe Çalışkan cesur ve ruhu yakışıklı bir genç kadın.Tutkusu ve yeteneği şiirin sesinin kısıldığı bu günlerde taze bir nefes gibi. İçinize çekip derince ‘düş'ün Buğçe'nin şiir denizine..." sözlerine yer verdi. Yazar-Yaşam Koçu, NPL Uzmanı Bilge Öztoplu ise eseri "Uzun yollardan gelip bizi bahara çıkaran bir genç sesin notaları asılmış dizelere…”hangi kış başlar söylenmeyenler, hangi karla birlikte, yağar çatısız yüreğime, hangi bahar bir avuç su olur” derken elinde ki meşaleyi deryalarda söndüren bir şair olmuş. Limon ağacını sarıya boyayan düşlerine kalem ile kağıdın aşkını sızdırmış bir yürek! Kabından taşmış, okuyucuyu annesinin omzu bilmiş, masallardan hiç vazgeçmemiş, hep coşmuş, yol almış. Gençlerimizden umudumu yeşertenlerden olmuş! Kutluyorum…" diye yorumladı.

Kitabı edinmek için: https://www.nadirkitap.com/hic-muhim-degil-bugce-caliskan-kitap8319399.html


BUĞÇE ÇALIŞKAN KİMDİR?

22 Mart 1997,  İzmir doğumlu Buğçe Çalışkan, ilk ve orta okul öğrenimini İzmir’de tamamladı. Bornova Gazetesi başta olmak üzere, kendi kurduğu Radyo İlk Adımlar’da, yine Radyo İzmir’de belli süreler içinde çalıştı.

Özel ilgisi nedeniyle Bornova Belediyesi Öykü Yazarlığı kurslarına katıldı. Okul tiyatrosu, Tiyatro Oyun Kapısı ve Boyoz Akademi başta olmak üzere birçok yerde tiyatro eğitimi aldı ve sahneye çıktı.

On yaşından bu yana edebiyatla ilgilenen Buğçe Çalışkan, çok sayıda şiir dinletisi yaptı. Çeşitli dergilerde şiir ve deneme yazıları yayınlandı. Bir yılı aşkın süre düzenli olarak Yazmaca Gazetesi’nde yazdı. Hocası Aynur Açıkgöz’ün Karanın ‘K’sı Düşünce adlı kitabının düzenlemelerini yaptı.

Şimdi ise, Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmekte olup, kendisinin oluşturduğu “Broş Söyleşi” adlı blog sayfasında yaptığı röportajlara, “Duygu Kabızlığı’nda ise hem kendi hem de yazma yolunda ilerleyenlerin eserlerine yer verirken, aynı zamanda, Aynur Açıkgöz’den edebiyat derslerine de devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.