Buğra Gökce: Alnımın terini vaat ediyorum

Buğra Gökce: Alnımın terini vaat ediyorum

Büyükşehir’e aday adayı olan Buğra Gökce, örgüt buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor. Haftanın ilk gününde Bakırçay Havzası’na çıkarma yapan Gökce’yi örgüt emekçileri bağrına bastı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adaylığını açıkladıktan sonra hızla sahaya inen Buğra Gökce, örgüt buluşmalarına aralıksız devam ediyor. Kentin metropol ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Gökce, bu kez Bakırçay Havzası’ndaki parti emekçileriyle bir araya geldi. Hafta başında günün ilk ziyaretini CHP Kınık İlçe Başkanlığı’na yapan Gökce, ardından Bergama, Dikili, Aliağa, Foça ve Menemen ilçelerinde partililerle buluştu. Ziyaret ettiği ilçelerde yoğun destek ve ilgiyle karşılaşan Gökce, örgütlere belediyecilik vizyonunu anlattı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gökce’ye ziyarette mevcut ve eski dönem ilçe belediye başkanları ile ilçe başkanları da eşlik etti.

bugra-gokceden-bakircay-cikarmasi-8.jpeg

Ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında belediyecilik vizyonunu ortaya koyan ‘3B’ modelini örgütlerle paylaşan Gökce, “İzmir’in hemen hemen her ilçesini gezmiş, dolaşmış ve hizmette bulunmuş birisi olarak Kınık’ın Arpaseki Köyü’nü de Kiraz’ın Ören Köyü’nü de bilirim. Buradaki hayat zorluklarını da bilirim. Kısmet olursa bu bölgelerde de 3B adını verdiğimiz bir model ile belediyecilik yapacağız. Birincisi bağışıklığı yüksek bir kent ve iklim dokusu yaratmak zorundayız. ‘Bağışıklı’ derken iklim krizinden de bahsediyoruz, ekonomik krizden de. Kentlerimizi de bağışıklığı yüksek halde tutmalıyız ki olağanüstü durumlar yaşadığımızda tahribatları az olsun. İkincisi ‘barışık’ bir belediyecilik ve kent yönetimi hayal ediyoruz. Doğasıyla, çevresiyle, kültürüyle, değerleriyle, köylüsüyle, kentlisiyle ve örgütüyle barışık bir belediyecilik yapacağız. Örgüt başkanlarımızın her zaman yanında olacağım, onları dinleyeceğim. Üçüncüsü de ‘bakımlı’ bir İzmir hayal ediyoruz her anlamıyla. Eksiği gediği olmayan, temel belediyecilik hizmetleri ile ilgili şikayet üretilmeyen, çok hızlı çalışan bir belediyecilik hayal ediyoruz. İzmir’de görev yaptığım süre boyunca sırtımda mont, başımda baret, ayağımda çizme ile işlerin başında bulundum hep. Yine size bunu vaat ediyorum. 24 saat çalışmayı ve alnımın terini vaat ediyorum. Bu 3B’yi de 4. B olarak Buğra yapar diyorum. İzmir’i ileriye taşıyacak ne varsa biz yapacağız. Kısmet olur ve görev bize verilirse bu kenti daha ileriye taşıyabileceğime inanıyorum. Bizi burada bağrına basan tüm partililere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

bugra-gokceden-bakircay-cikarmasi-4.jpeg

"KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK"

Bergama’da coşkulu bir kalabalığa seslenen Gökce, son yerel seçimlerde kaybedilen ilçelerin geri alınması için canla başla çalışacaklarını dile getirerek, “Uzun yıllar İzmir’e hizmet etme şansı buldum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden önce Koruma Kurulu üyesi olarak da İzmir’e hizmet etmişliğim var. Bergama ile tanışıklığım 2008 yılına dayanıyor. Artık tekrar memleketimize geldik ve İzmir’e hizmet etme aşkıyla burada sizlerin karşısındayım. Bu rozeti kamu görevlileri çok fazla takamıyor ama benim CHP rozetim hep gönlümde ve içimdeydi. Ben kentin her noktasını bilen bir kardeşiniz olarak göreve talibim. Sizlerin desteğiyle aşamayacağımız iş olmadığını düşünüyorum. Sizlerin desteğiyle bu süreci tamamına erdireceğiz. Nihai hedef olarak 2028 yılındaki seçimleri de alacağız. Bu ülke bu ağır ekonomik krizden başka türlü kurtulamaz. Ve örgütümüzün çok kıymetli çabasıyla Bergama’yı geri alacağız. Bergama, toprağını satarak belediyecilik yapmaya alışık bir yer değil. O toprak köylünün toprağı. Bizler sizlerin hakkını sonuna kadar savunacağız. Bergama’yı kırsalıyla barışık bir şekilde yöneteceğiz ve CHP bayrağını tekrar bu meydana dikeceğiz. Kaybedecek vaktimiz yok. Kınık’ı, Bergama’yı, Menemen’i ve Aliağa’yı geri almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

bugra-gokceden-bakircay-cikarmasi-6.jpeg

Dikili’de mevcut belediye başkanı Adil Kırgöz, eski belediye başkanları Osman Özgüven ve Mustafa Tosun’un yanı sıra belediye başkan aday adayları tarafından ilgiyle karşılanan Gökce, ziyaretin ardından Atatürk Meydanı’nda partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi. ‘Komünist Başkan’ lakabıyla tanınan Osman Özgüven, Gökce’ye adaylık sürecinde tam destek verdi ve başarılar diledi. Gökce, “Hepinizi bir arada görmekten sonsuz mutluyum. Gittiğim her buluşma bir bayram günü. Aslında bayramıma eşlik ediyorsunuz. 2028 yılında hakkı, hukuku ve demokrasiyi var etmek zorundayız. 2028’e giden süreçte, 2024’te yerellerde çok daha örgütlü ve bütün olarak çalışmak zorundayız. Bunca zamandır biriktirdiğim 27 yıllık belediyecilik deneyimimi artık birinci dereceden karar verici olarak kullanmak için bir yola çıktım. Ben bu partinin çocuğuyum, herkes bunu bilir. Buraya hizmet etmek bizim vazifemiz” açıklamasını yaptı.

Foça’da Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de örgüt ziyaretinde eşlik ettiği Gökce, esnafla ve vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti, sorunlarını dinledi. Ardından günün son ziyaretini gerçekleştirmek üzere Menemen’e geçen Gökce, “Bizi 2028’e taşıyacak süreçte şikayet değil memnuniyet yaratmamız lazım. Kenti masa başında yönetmeyeceğim. Kaybettiğimiz Menemen’i çatır çatır geri alacağız. Çok çalışıp bütün ilçeleri alacağız” mesajını verdi. Gökce ile bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar ve partililer, adaylık sürecinde kendisine başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.