Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediyesi için ilk adımı attı

Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediyesi için ilk adımı attı

Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını ilan etti.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi aday adaylığı başvuruları bugün saat 17.00'da doluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için yola çıktı. CHP İzmir İl Başkanlığı önünde adaylık konuşmasını gerçekleştiren Gökce'ye örgütten büyük destek geldi.

aw091823-01.jpg

Yerel seçim mesajı veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Sürekli partililerimiz diyor ki çok yoğun bir dönemden geçiyorsunuz. CHP için yerel seçim dönemleri düğün dönemleridir. Tabi ki düğün dönemlerinde görev alan tüm arkadaşlarımız yorulacak. Biz bu yerel seçimi de düğün havasında atlacağız. 30 ilçenin 30'unda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de CHP bayrağını bir kere daha dalgalandıracağız. Bunun için çalışmaya söz veriyor musunuz? Sizler Buğra Gökce'yi yaptığı hizmetlerden hatırlıyorsunuz. İzmir'e emeği geçmiş uzun yıllar emek vermiş başarılı bir bürokratımız şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yola çıkıyor. Yolunuz açık olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce ise adaylık konuşmasında, "Öyle bir yolculuğa çıktık ki, hayatımın en güzel, en mutlu günlerini yaşıyorum. İzmirliler özgürlüğün ve hoşgörünün timsalidir. Her İzmirli bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temsilcidir. Ben bu güzel duruşa, Cumhuriyete aşık, demokrasiye sevdalı yüreklerin gösterdiği örneğe sevdalıyım. İzmir annemin evi, kalbimin mücevheridir. İzmir Büyük Atatürk’e kalpten bağlı, Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, dinlenmeden yürüyenlerin kentidir" dedi.

Açıklamasında hedeflerini açıklayan Gökce, "İzmir benim 2008’de koruma kurulu üyesi olarak atandığım yuvamdır. 18 ay İstanbul’a göreve gittim. İkametgahım İzmir’de kaldı. Arzum, aidiyetim, hizmet etme isteğim tek bir şehredir. İzmir’edir. Bu güzel şehre 2008’den beri çeşitli kademelerde hizmet etme onurunu yaşadıktan sonra, şimdi hep birlikte yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar ve yüzyılın değişimi yolculuğuna katkı sunmak, bu güzel şehre, bu şehrin birbirinden güzel insanlarına hizmet etmek, İzmir’i sadece Türkiye’nin değil, geniş Akdeniz ve Ege bölgesinin lider kenti yapmak için ilk adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmirlilere seslenen Gökce, "Bugün burada Türkiye’de ilk defa akademik kariyer sahibi bir şehir plancısı bir büyükşehre adaylığını açıklıyor. Kınık’ın Soma’ya komşu dağ köyünden, Kiraz’ın Nazilli’ye komşu dağ köyüne kadar bu şehrin her yerine gittim. Adım atmadığım ilçe, hizmet etmek için sokaklarında gezmediğim mahalle kalmadı. Çünkü ben bu şehre sevdalıyım. Bu güzel kentin insanları benim ailem. Ben sizlere bağlıyım. Yüzyılın değişimi ve halkın iktidarına öncülük etmek İzmir’e yakışır. Değişim ve halkın iktidarını kurmak da İzmirlilerin bize verdiği görevdir. Buradan bütün İzmirlilere sesleniyorum. Biz işte sizin verdiğiniz bu göreve talibiz. Biz yüzyılın değişimini diyoruz, halkın iktidarını kurmak, demokrasiyi ve adaleti bu güzel ülkeye geri getirmek için söz veriyoruz: İzmir örnek olacak, İzmir’in gücü yüzyılın değişimine güç verecek, katkı sunacak" diye konuştu.

aw091823-04.jpg

Deprem, dönüşüm, altyapı ve şehircilik alanlarında uzmanlığı olduğunu hatırlatan Gökce, "Uzmanlık alanım da en çok en çok nitelikli hizmet edebilme fırsatı bulduğum İzmir. Buradan ilan ediyorum: Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı parlayan bir belediyecilik performansı göstereceğiz. Bu güzel şehrin karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları çözmek için 7/24 çalışacağız" dedi.

"ANKARA'YI ZORLAYAN BİR GÜÇ"

Kamusal alanları çoğaltma, katılımcı ve şeffaf belediyecilik ilkeleriyle yepyeni bir şehircilik anlayışı oluşturmak için öncü olacağını vurgulayan Buğra Gökce, "Konut ve barınma krizi şehirlerimizi kasıp kavuruyor. Bugünden sonra İzmir bu krizleri çözmek için ses yükselten, deprem ve kentsel dönüşüme yaratıcı çözümler üreten, Ankara’daki beyefendileri de ürettiği çözümlerle zorlayan, bu krizleri çözmek için harekete geçmeye mecbur eden bir güç odağı olacak. Dezavantajlı grupların düşük faizli, uzun vadeli kredilerle konut sahibi olması için çalışacağız. Kamu kurumlarının konut hakkını koruyarak, rantiyeye hizmet eden lüks konutlar değil, halk için arsa üreten, konut üreten, çeşitli tiplerde halk konut ve kiralık sosyal konut üreterek barınma krizi ile mücadele etmesi için çalışacağız. Halkı ev sahibi yapan, İzmirlilerin makul fiyatlarla kirada oturması için çalışan, konut üretimi için kredi sağlayacak kurumları çeşitlendiren, olanakları arttıran, yurtiçi ve yurtdışı finans imkanlarını geliştiren bir belediye olacağız" ifadelerine yer verdi.

İklim krizi ile mücadeleye dikkat çeken Gökce, "Biz 21’inci yüzyılın tekniklerinden, imkanlarından yararlanacağız, 21’inci yüzyılın sorunlarına 21’inci yüzyılın çözümlerini sunacağız. İklim krizi ile mücadele bizim için öncelikli bir alandır. Biz İzmir’in ekolojik varlığını korumak, sürdürülebilir kalkınma ile gelecek kuşaklara önemli bir miras bırakmak istiyoruz. Ankara’daki beyefendilerin böyle bir derdi yok. Onlar şehirlerimizin afet direncini arttırmak, iklim kriziyle mücadele etmek, konut krizini çözmek filan böyle konularla ilgilenmiyorlar. Onlar şehirlerimize rant gözüyle bakıyor, biz halk için halka hizmet ederken onlar rant için ranta hizmet peşinde koşuyor. O zihniyetin yarattığı acı manzarayı da hep birlikte 6 Şubat’ta gördük. 6 Şubat’ta insanlarımızı sadece deprem öldürmedi. İmar afları ile çürük yapılara ruhsat veren zihniyet de öldürdü. Şehirlerimiz deprem direnci kazanmak, güçlenmek zorunda. Bugün hala bu konuya “biz nasıl buradan para kazanırız, nasıl yeni adımlar atarak yandaşlarımıza yeni rant imkanları yaratırız” diyenler var. Bunları görüyoruz. Bir de bizim gibi şehirlerimizi güçlendirmek, insanlarımızı tabutta yaşamaktan kurtarmak için gecesini, gündüzüne katanlar var" diye konuştu.

Gökce açıklamasında, "Buradan çok açık söylüyorum: Kentlerimizin afet direncini yok eden, insanlarımızı bu çağda barınma sorununa mahkum eden, öğrencilerimizi yurtsuzluğa, milletimizi de kirasını bile ödemekte zorlandığı evlerde tabutta yaşamaya mahkum eden hükümete hayır diyeceğiz, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Buradan söz veriyorum. Göreve geldikten sonra, bir numaralı konumuz bu olacak. İzmir’in bütün gücüyle, bütün imkanlarıyla çalışacağız. İzmir’in altyapı, ulaşım, deprem güvenliği, konut krizi, yabancı sığınmacı dahil bütün sorunlarını çözmek için güç göstereceğiz, öneri sunacağız, hareket edeceğiz, proje geliştireceğiz, çalışacağız, başaracağız" ifadelerini kullandı.

İzmir'de yeni bir sayfa açacağını vurgulayan Gökce, "Bizim İzmir’e görevimiz ve borcumuz. 30 yıla yaklaşan tecrübemizle, deneyimli, başarılı, liyakat sahibi kadrolarımızla, belediyecilik anlamında çok farklı bir dönem başlatacağız. Yepyeni bir sayfa açacağız. İzmirlilerin yüzü gülsün diye 7/24 çalışacağız. İzmirliler mutlu olsun diye gecemizi gündüzümüze katacağız. Hani filmde diyor ya: “uyursan ölürsün.” Bu çağda durursan başarısız olursun. Biz İzmirliler gurur duysun diye, uyumayacağız, durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, İzmir belediyecilik anlamında Türkiye tarihine damgasını vuracak. Kepçeyle, baretle, ter akıtarak kentin hangi sorunu varsa en iyi çözümlerle o sorunu ortadan kaldıracağız. Ben size çok çalışmayı vaat ediyorum. Emek vaat ediyorum. Ter vaat ediyorum" ifadelerine yer verdi.

İZMİR'E SÖZ VERDİ

İzmirlilerin gurur duyacağı bir belediye olacağının sözünü veren Gökce, "7/24 durmayan dinamik bir belediye, örnek bir belediye, İzmirlilerin gurur duyacağı bir belediye. Biz bunu başaracağız. İkinci bir sözüm daha var. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kimsesizlerin, dezavantajlı grupların yanında olacak. Sosyal belediyeciliği ve dayanışmayı kökleştireceğiz. Özellikle gençler ve kadınlar bu yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinin yanında çok daha güçlü, çok daha etkin durduğunu görecek. Uygulamalarımız ve projelerimizle gençler ve kadınlar için altın bir sayfa açacağız. İzmir’in bütün güzellikleri ve gücü gençlerimize ve kadınlarımıza açılacak, gençlerimizin ve kadınlarımızın katkısıyla İzmir daha da büyüyecek, güçlenecek ve güzelleşecek" dedi.

ESKİ BAŞKANLARI ANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarına teşekkür eden Gökce, "Asfalt Osman’ından İhsan Alyanak’ına, Behçet Uz’dan Burhan Özfatura’ya, Yüksel Çakmur’dan Ahmet Priştina’ya, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’e, bu kente hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkese teşekkür borçluyuz. Vefat edenlerin adını her zaman rahmetle, saygıyla anacağız. Bugün aramızda olanların bilgisinden, tecrübesinden yararlanacak, saygımızı göstereceğiz" diye konuştu.

Değişim mesajları veren Gökce, "Artık değişimin ruhunu bu kentte var etmemiz gerekiyor. Değişimin ruhu biziz. Sizlersiniz. Hepimiziz. Değişimin ruhu kalbi vatan sevgisiyle dolu, nabzı vatan sana canım feda diye atan milyonlardır, İzmirlilerdir. Biz birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız. Yolumuz uzun. Bu yolu da hep birlikte yürüyeceğiz. Kalbi kırık olan varsa ona elimizi uzatacağız kalbini kazanacağız, kırgın olan varsa gönlünü alacağız, hiç kimse kendini öteki hissetmeyecek, hiç kimse dışlanmayacak. Bizim amacımız kalpler kazanmak, sevgiyi büyütmek, İzmirlileri birleştirmek, el ele kol kola birlikte yürümek. Önce 2024 sonra 2028’de büyük hedeflerimiz var. Kazanacağız. Biz kazandıkça Türkiye kazanacak. Biz kazandıkça haksızlık azalacak, hukuksuzluk azalacak, adalet gelecek, değişim gelecek, yenilik gelecek, gençlerimizin yüzü gülecek, kadınlar huzur ve güven içerisinde yaşayacak. Bu büyük yolculuğa destek olan, omuz veren, katkı sunan tüm arkadaşlarımıza, hepinize tek tek teşekkür ediyor, kalpten sevgilerimi sunuyorum. Güneş ufuktan şimdi doğa, Yürüyelim arkadaşlar!" ifadelerini kullandı.

aw091823-03.jpg

BUĞRA GÖKCE KİMDİR?

1974 Ankara doğumlu Buğra Gökce, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1995 yılında mezun olduktan sonra 2000 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlenen Gökce, 2006-2007 yıllarında Oda’nın Genel Başkanı oldu.

2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yapan Gökce, 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Gökce, 2007’de Japon hükümetinin verdiği bursla Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı. 2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı’ndan doktorasını tamamlayan Gökce’nin doktora tezi uluslararası bir yayınevi tarafından basıldı.

Buğra Gökce’nin 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi’nde başlayan kamu görevi 2009 yılına kadar sürdü. 2009- 2010 yıllarında ise İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çankaya Belediyesi’ne geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi’nde görev yapmaya başlayan Gökce, 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi’nde yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

Gökce, 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı ve aynı yılın ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı.

2016 yılı Eylül’ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen ve Mayıs 2022 tarihine kadar bu görevi sürdürdü, İzmir’de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstenmiş oldu.

Gökce, 1 Haziran 2022’de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Şubat 2023-Temmuz 2023 arasında ise İETT Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.