Buğra Gökce örgüt ve halkla buluştu: Ben sadece İzmir’in adamıyım!

Buğra Gökce örgüt ve halkla buluştu: Ben sadece İzmir’in adamıyım!

CHP Menderes ve Çeşme ilçe başkanlıklarını ziyaret eden ve ardından farklı ilçelerde vatandaşlarla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Buğra Gökce, "Ben sadece İzmir’in adamıyım. Ben bu partinin çocuğuyum” mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Buğra Gökce, sahadaki temaslarını tüm hızıyla sürdürüyor. Haftanın son gününde partisinin Menderes ve Çeşme’deki ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Gökce, gittiği yerlerde partililerin sıcak ilgisi ve destek sloganları ile karşılandı. Kendisini bağrına basan örgüt emekçilerine teşekkür eden Gökce, ilçe ziyaretlerinin ardından saha temaslarına devam etti. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından organize edilen Karşıyaka Karadeniz Şenliği ve Hamsi Şöleni’ne katılan Gökce, ardından Buca ilçesi Gediz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

bugra-gokce-orgut-ve-halkla-bulustu-1.jpeg

MENDERES’TE PANKARTLI KARŞILAMA

Günün ilk örgüt ziyaretini CHP Menderes İlçe Başkanlığı’na yapan Gökce, burada partililerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, ilçe belediye başkan aday adayları, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından kalabalık bir ekiple ağırlanan Gökce’ye partili gençler de “İzmir çok güzel olacak” tezahüratlarıyla destek verdi. Gençler ayrıca “İzmir için Buğra Gökce”, “Bu sevda bitmez” ve “Çok özledik be başkan” yazılı pankartlar taşıdı. Ziyarette söz alan Menderesli vatandaşlar, “Menderes’in beklentisi çok, desteğe ihtiyacı var. Buğra Başkan’a şimdiden başarılar diliyoruz. Başkanım kalbine yaz Menderes’i” sözleriyle Gökce’ye destek verdi. İlçenin sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Gökce, partililerle bol bol fotoğraf çektirdi.

bugra-gokce-orgut-ve-halkla-bulustu-7.jpeg

"BEN SADECE İZMİR’İN ADAMIYIM"

Partililerin büyük ilgi gösterdiği buluşmada konuşan Gökce, “Her gittiğim yerde bu coşku ve heyecanı görüyorum. Menderes’te 22 ilçe belediye başkan aday adayı var. Hepsinden tek bir isteğim var. Hangi aday seçilirse seçilsin, onun koluna gireceğiz. Hepimizin vazifesi kim olursa adayımız onun koluna girip sahada çalışmaktır. Biz 30 ilçenin tamamını almaya adayız. Menderes’in bizden beklentileri olduğunu biliyorum. Menderes’in Dereköy’ünü de, Görece’sini de biliyorum. İzmir’e 2008 yılından beri hizmet ediyorum. Bizim en hızlı şekilde ertesi gün işbaşı yapmamız lazım. Ben bu kentin tüm mahallelerini, sokaklarını ve köylerini biliyorum. Size 24 saat çalışmayı ve alnımın terini vaat ediyorum. Ben bu partinin çocuğuyum. Bu rozeti buraya kamu görevlisi takamıyor ama görevi bıraktığı gün takmış birisiyim. Ben sadece İzmir’in adamıyım” diye konuştu. İlçe ziyaretinin ardından Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, Gökce’yi makamında ağırladı. Sürece dair fikir alışverişinde bulunan ikili, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Özkan, adaylık sürecinde tam destek verdiği Gökce’ye başarılar diledi.

bugra-gokce-orgut-ve-halkla-bulustu-2.jpeg

"MASA BAŞINDA DEĞİL YERİNDE BELEDİYECİLİK"

Menderes’in ardından Çeşme İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Gökce’yi, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ağırladı. İlçe binasını dolduran partililerden tam destek alan Gökce, belediyecilik vizyonunu anlatarak, “Gittiğim her yerde muhtarlar da tanıyor beni halk da. Çünkü yıllarca onlara hizmet götürdüm. Hatta muhtarlara tek tek isimleriyle hitap ediyorum, şaşırıyorlar. Örgütün rızasını almadan, örgüte selam vermeden hiçbir işin yapılamayacağını bilenlerdenim. Diğer illerde aldığım görevlerin İzmir’de yapacağımız işler konusunda tecrübe biriktirdiğini düşünüyorum. Belediyeciliğin resmi bir okulu yok. Ama bir şehir plancısı olarak ona en yakın okuldan mezunum ben. 27 senedir de belediyecilik yapıyorum. Bir belediyede ne kadar görev varsa ben hepsini yaptım. Masa başında değil yerinde bir belediyecilik yapmaya çalıştım hep. Yerel yönetimler bu süreçte ne kadar başarılı ve eksiksiz olursa 2028 sürecinde o kadar kuvvetli oluruz. Değişim gençlik, alanında uzmanlık ve buna benzer şiarlarla biçimlendirilir ise o anlamda kuvvetli bir CV taşıdığımı düşünüyorum. Kısmet olursa bu görevi başarıyla yürütebileceğime inanıyorum” dedi.

bugra-gokce-orgut-ve-halkla-bulustu-6.jpeg

"HER ZAMAN ÇÖZÜM ODAKLI OLDU"

Ziyarette konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da, “Buğra Bey her zaman ulaşabildiğimiz, dertlerimize çözüm bulabildiğimiz biriydi. Her zaman çözüm odaklı oldu ve Çeşme’ye her zaman olumlu yaklaştı. Şimdi o kıymetli bürokratı Büyükşehir Aday Adayı olarak Çeşme’de ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İnşallah aday olarak geldiğinizde de burada sizi büyük coşkuyla ağırlayacağız. Çeşme’nin ciddi altyapı sorunları var. Bununla ilgili ilçenin beklentileri çok büyük olacak. O anlamda da kendisinin bize her zaman destek olacağını biliyorum. Kentle ilgili bütün projelerin şu an kafasında olduğunu biliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, bize sizler için çalışmak düşecek” ifadelerini kullandı.

Örgüt ziyaretinin ardından esnafı selamlayarak meydana inen Gökce, Çeşme Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kent Belliği Müzesi’ni gezdi. Başkan Oran’ın da eşlik ettiği Gökce, müzede yer alan birbirinden değerli tarihi ve kültürel eşyalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

HAMSİ ŞÖLENİ’NE KATILDI

Örgüt ziyaretlerinin ardından Gökce, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından organize edilen Karşıyaka Karadeniz Şenliği ve Hamsi Şöleni’ne katıldı. Bostanlı Pazar Yeri’nde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Gökce, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. KADEKON Başkanı Hızır Murtezaoğlu eşliğinde Karadeniz’e özgü lezzetlerin tanıtıldığı stantları gezen Gökce, vatandaşlara keyifli bir gün dileyerek alandan ayrıldı.

BUCA’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Gökce daha sonra Buca’nın Gediz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla buluştu. Bahçe Kafe’de gerçekleşen buluşmada vatandaşların şikayetlerini dinleyen Gökce, aday gösterilirse sorunların çözümü noktasında hayata geçireceği projeleri tek tek açıklayacağını söyledi. Buluşmaya katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Gökce, “Biz İzmir’i bağışıklığı yüksek bir şekilde ileriye taşımak istiyoruz. Böyle bir ortamda ekonomik, sosyal krizlere, sel taşkınlarına hazırlıklı olmak, dezavantajlı grupların ev sahibi olmasını sağlamak belediyeciliğin temel işlerinden biri olmalı. Belediye yeri geldiğinde sosyal konut yapacak. Halk tipi konut üretimine aracılık edecek. İkinci başlığımız da barışık bir İzmir. Bizim ayrı gayrımız yok. Bu memleketin Laz’ı, Çerkez’i, Türk’ü, Kürt’ü bir. Ayrım yapan da bu memleketten değildir. Onun için barışık ve ötekisi olmayan bir İzmir kuracağız. Biz Ankara’dan alacaklı bir şehiriz. Bu şehrin insanı vergi veriyor mu? Bunları Ankara’dan takip etmek ve alabilmek için de bir dizi temas geliştirmek de bizim görevimiz. Üçüncü başlığımız da bakımlı. Belediyecilik hizmetleri bakımından artık bizim eksik gedik bırakmak hakkımız yok. Pırıl pırıl parlayan bir İzmir’i birlikte inşa edeceğiz” açıklamasını yaptı.

TOPLUMCU BELEDİYECİLİK SEMPOZYUMU’NA KATILDI

Öte yandan Gökce, Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi, ODTÜ Ege Mezunları Derneği, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliği ile düzenlenen İzmir, Yerel Seçimler ve Toplumcu Belediyecilik Sempozyumu’nun bir oturumuna da katıldı. Gökce, kentsel sorunların ‘kent hakkı’ ve ‘kamucu’ bir çerçevede değerlendirildiği sempozyumda söz alan konuşmacıları dikkatle dinledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.