Bugün Nereye Gidelim seyahat acentesi açıkladı: 5 milyondan fazla Rus turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Bugün Nereye Gidelim seyahat acentesi açıkladı: 5 milyondan fazla Rus turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Türkiye’ye en fazla turist 2021 yılında 4 milyon 694 bin 422 kişi ile Rusya'dan gelmişti. Bugün Nereye Gidelim kurucusu İlker Kulaksız tarafından yapılan açıklamada, “2022’de 5.5 milyondan fazla Rus turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor” denildi.

Yaz aylarının yaklaşması ve Covid-19 pandemisinin etkisini kaybetmeye başlaması ile beraber turizm sektöründe de hareketlilik başladı. Turizm sektöründe her ne kadar hareketlilik ön görülse de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim sektörel olarak çeşitli endişeleri de beraberinde getirdi.

“Müzakereler sonrasında sektörel endişeler azaldı”

Bugün Nereye Gidelim seyahat acentasının kurucusu İlker Kulaksız, yaşanan endişelere değinerek, “Çatışmaların başladığı 24 Şubat ve haftasında Rusya ve Ukrayna tarafından gelen rezervasyonlarda düşüş meydana geldi fakat iki taraf arasındaki müzakereler sonrasında rezervasyonlar gözle görülür bir artış söz konusu.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de 2021'de önceki yıla oranla yüzde 88,08 artışla toplam 30 milyon 38 bin 961 ziyaretçi ağırlandığını açıklamıştı. Açıklamada Türkiye'ye en fazla yabancı turistin ise 4 milyon 694 bin 422 kişi ile Rusya'dan geldiği belirtilmişti.

5845262.jpg

“2022 yılında 5.5 milyondan fazla Rus turistin gelmesi bekleniyor”

Bugün Nereye Gidelim kurucusu İlker Kulaksız, 2021 yılındaki Rus turist sayısına dikkat çekerek 2022 için sektörün beklentilerini şöyle dile getirdi: Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı harekat sonrasında AB ülkeleri Rusya’ya hava sahasını kapattı ve çeşitli yaptırımlar uyguladı. Bu yaşanan gelişme de göz önüne alındığında özellikle yaz aylarında Rus turistlerin Türkiye’ye daha çok ziyarette bulunmalarını ve 5.5 milyondan fazla bir ziyaret gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

“Rus turistler en çok Akdeniz bölgesini tercih ediyor”

Rus turistlerin en çok Akdeniz Bölgesi’ni tercih ettiğini vurgulayan Kulaksız, sözlerine şöyle sürdürdü: Yaz aylarının başlamasıyla Rus turistlerin ilk tercihi Akdeniz bölgesi oluyor. Özellikle Antalya bölgesindeki tatil seçeneklerini tercih eden Rus turistlerin bu yıl da yine benzer tercihler gerçekleştirdiğini görüyoruz. Hem herşey dahil zincir oteller hem de doğa ile iç içe butik konsept konaklama seçenekleri bu yıl da yine popülerliğini korumakta.

Rus turistlerin yaz tatili konsepti dışında İstanbul’a da yoğun bir şekilde ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden İlker Kulaksız sözlerini şöyle sonlandırdı: Yaz tatili dışında ise Rus turistlerin İstanbul’a da yoğun bir şekilde ziyaret ettiklerini görüyoruz. İstanbul’un tarihi motifleri Rus turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.