Building 4Humanity Uluslararası Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Building 4Humanity Uluslararası Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Ev sahipliği Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından yapılan etkinlik kapsamında, 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yarışmanın sergisi, panel dizisi ve kolokyum gerçekleştirildi.

B4H-DC'de, Suriyeli savaş mültecilerinin Türkiye sınırında bulunan Reyhanlı kentine sosyal olarak dahil edilmesine ve entegrasyonuna katkıda bulunacak tasarım fikirleri önererek, mimarlığı sosyo-kültürel bir tesis olarak ele almayı hedefledi ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonuna yönelik bir tema çerçevesinde düzenlendi.

Yarışma iki ayrı kategori üzerinden başvuru aldı; öğrenci ve yeni mezunların yanı sıra deneyimli profesyoneller tarafından yapılan başvurular kabul edildi. 

Panelistlerin arasında, mimari fenomenoloji kuramında Tenin Gözleri isimli kitabıyla öne çıkan Profesör Juhani Pallasmaa ve Dünya Mimarlık Topluluğunun (World Architecture Community) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın yanı sıra Meltem Ö. Gürel, Ying-Chun Hsieh ve Sheng-Yuan Huang yer aldı.

Değerlendirme komitesi de panelde yer alan önde gelen mimar ve akademisyenler tarafından oluşturuldu. Dünyadan tüm kıtalardan katılımcıların arasından Profesyonel kategoride 4 ayrı projeye mansiyon ödülü verildi. 

Profesyonel Kategorisinde Kazanan Projeler:

1.Mansiyon, Sedat Dulkadiroğlu Sinan Gan, Taha Akbulut, Onur Ünal, Sıla Kartal

2.Mansiyon, Zeynep Nur Şahbaz, Reza Jamnezhad, Shirin Mohammadhosseinzadeh Banafsheh

3.Mansiyon, Nicolai Steinø, Marwa Dabaieh

4.Mansiyon, Mustafa Mortaş, Ahmet Talha Çağla, Betül Öz

Öğrenciler Kategorisinde Kazanan Projeler:

1. Elif Arpa, Boğaziçi Üniversitesi, Sosyoloji Ana Bilim Dalı

2. Ariel Gajardo Barahona, Pablo Cantillana, Osvaldo Garrido Parada, Alejandro Olives, Danilo Reyes Universidad de Valparaiso, Chile

3. Köksal, Barış Açık, Burak Arifoğlu, Begüm Yoldaş, Akın Ertürk, Kadir Has Üniversitesi

1.Mansiyon, Constanza Soto Peña, María Paz Farías Henríquez, Carolina Alejandra Carvajal Ogaz, Javiera José Jaramillo Arratia, Stephanie Gabriela Reveco Guzmán, Universidad de Valparaiso, Chile

2.Mansiyon, Wang Yujie

3.Mansiyon, Natalia Labrin Hinojosa, Francisca Alejandra Gonzalez Zarate, Camila Belén Orellana Fuentealba, Renato Jean Piero Vassallo Moreno, Universidad de Valparaiso, Chile

Profesyonel kategorisinde 2.'lik Mansiyon ödülüne layık görülen, Zeynep Nur Şahbaz, Reza Jamnezhad, Shirin Mohammadhosseinzadeh Banafsheh İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yüksek lisans öğrencileridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum