Bülent Arınç: Benim enflasyonum TÜİK’e uymuyor

Bülent Arınç: Benim enflasyonum TÜİK’e uymuyor

Her geçen gün artan enflasyon rakamlarına ilişkin konuşan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, ''Benim gördüğüm enflasyon TÜKİ’e benzemiyor. Bence bu rakamlara boğulmamak lazım. Ben yaşadığımı söylerim'' dedi.

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. En az 2 sene evvel, ‘böyle bir sıkıntı var, hükümetimiz derhal tedbir almalı, bunu görmemek, inkar etmek veya basit görmek doğru değil’ demiştim. Bunu bütün içtenliğimle söyledim. Çünkü ben halkın içinde yaşıyorum. Sadece kendi bölgemde değil Türkiye’den gelen herkesin uğrak yerindeyim. Herkesin gidişattan sıkıntı, endişe duyduğunu görüyor, dinliyorum. Çarşı pazara gidiyorum. Markete bazen yalnız bazen eşimle gidiyorum'' dedi.

bulent-arinc.jpg

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin ise Arınç, ''Benim gördüğüm enflasyon TÜKİ’e benzemiyor. Bence bu rakamlara boğulmamak lazım. Bir sorun elle tutulur, gözle görülür hale gelmiş ise TÜİK rakamlarına ne de başka bir şeye ihtiyaç var. Onlar ekonomik gösterge için önemlidir tabi. Ben yaşadığımı söylerim'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.