Bülent Delican'dan Şehit Ailesi Ziyareti

Bülent Delican'dan Şehit Ailesi Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Anneler Günü nedeniyle 1998'de Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit olan Komando Er Yavuz Dinler'in ailesini ziyaret etti. Bornova Erzene'de oturan şehidin ailesiyle sohbet eden Delican ve şehidin annesi duygu dolu anlar yaşadı.

Bülent Delican’ın bu anlamlı ziyaretine; İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Adnan Yılmaz, İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Ayşe Neşe Edebali, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran ve Ekibi, Bornova İlçe Başkanı Aslan Keskin ve AK Parti Bornova ilçe Yöneticileri de eşlik etti.

Annelerin gözyaşları dinecek

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; yüreği şehit oğlunu toprağa verdiği günden bu yana acısı dinmeyen ve rahatsızlanarak pek çok hastalıkla mücadele etmeye başlayan Neriman Dinler’in oğlu için hazırladığı odaya girdiğinde duygulu anlar yaşandı. Oğlunun yatağı üzerine serili Türk Bayrağı ve fotoğraflarıyla dolu duvarı ile odasını neredeyse 20 yıldır bir mabede dönüştüren aile; Başkan Delican ile oğulları Yavuz ile ilgili anılarını ve fotoğraflarını da paylaştı.

Annelerin doğalarından gelen gücüne ve sabrına dikkat çeken Başkan Delican; ‘ Bir annenin dayanamayacağı tek acı evlat acısıdır. Bir tesellidir ki; bir evlat vatanı ve bayrağı için şehit düşmüştür. Saygının ve minnetin en büyüğünü hak ediyor şehit annelerimiz’ diyerek Anne Neriman Dinler’in acısını paylaştı. Delican şunları söyledi;

“Her anne kutsaldır. Evladını; iyilik ve güzellikleri, doğruları, vatan ve millet sevgisini öğreterek büyütür. Kansız, savaşsız, kavgasız bir dünya her annenin en büyük özlemidir. Bizim de öyle. Mücadelemiz de bunun içindir. Şehitlerin olmayacağı, annelerin gözyaşının dineceği bir ülkenin inşası için mücadele ediyoruz. Terörle mücadele için kararlılıkla çalışıyoruz. Tarifi imkânsız bir yürek yangını yaşadığınıza eminim. Acınız acımızdır. Bilin ki AK Parti hükümeti, dün ve bugün toprağa vatanı için düşen tüm şehitlerimizin kanlarının hesabını soracaktır.

“Şehit Aileleri baş tacımızdır”

Büyük bir aileyiz…

Oğlunu toprağa verdiği günden bu yana hastanelerde olduğunu söyleyen şehit annesi Neriman Dinler; AK Parti yöneticilerinin kendilerini düzenli olarak ziyaret ettiğini ve destek olduğunu söylerken; Başkan Delican’a oğlunun müzeye dönüşen odasını ve başarı belgelerini gösterirken, kendisini evlerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ve moral bulduklarını söyledi. Başkan Delican annenin kendisine oğlunun güneş almasın diye üzerini kapattıkları mezar fotoğrafını göstermesi üzerine; “Yüreğiniz hala yanıyor, görüyorum. Oğlunuz, üşüyecek, terleyecek, acıkacak hissini hala taşıyorsunuz. Bu ne mübarek bir hissiyattır. Şehitlik mertebesi kadar kutsal bir mertebeye yaşarken ulaşmışsınız. Cennet annelerimizin ayakları altında ve en büyük buluşmanız, şehit evladınızla olacak inşallah. Şehidimizin mezarının peyzaj düzenlemesini ben yapacağım. Çiçeklerini de ben dikeceğim. Biz büyük bir aileyiz, acımız ortak, sorunlarımız ve sorumluluklarımız ortak. Bu millet, annelerin gücü ile güçlü. Annelerimizin inançları ile ayakta. Bizler de sorumluluklarımızı biliyoruz. Her zaman yanınızdayız. Asla bundan kuşku duymayın” diyerek şehit annesine moral verdi.

Bülent Delican

AK Parti İzmir Teşkilatı yöneticilerinin de aile ve şehit kardeşleri ile yakından ilgilendiği ziyaret boyunca; gözyaşları zor tutuldu. AK Parti yöneticileri; annenin sağlık sorunları ve kardeşlerin eğitim, iş gibi meselelerini yakından takip edeceklerini belirterek; ellerinin daima üstlerinde olacağını söyledi. Dinler Ailesi de; buna olan inançlarını dile getirdi ve Başkan Delican’a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.