Bülent Tercan’dan Özgener’e destek

Bülent Tercan’dan Özgener’e destek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener’e İzmirli sanayici, turizmci işadamı Bülent Tercan’dan destek.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Tercan, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen iş adamı Özgener’in turizmde önemli işlere imza atabileceğini düşündüğünü söyledi.

İzmir turizminin hak ettiği yerde olmadığını gördüklerini, gönüllü turizmci arkadaşlarıyla Destination İzmir’i kurduklarını hatırlatan Bülent Tercan, fuar fuar gezip İzmir’i tanıtma mücadelesi verdiklerini anlattı. Turizmci kimliğiyle şimdi ETİK çatısı altında uğraş verdiğini söyleyen Tercan, “Doğup büyüdüğüm kent İzmir’in turizmde geri kalmışlığını içime sindiremiyorum” dedi. 

İzmir’in Türkiye’de turizmin başladığı yer olduğunu, 15 yıl önce ülke turizminden yüzde 10 pay alırken, şu an bu payın yüzde 4’ler seviyesine düştüğünü belirten Bülent Tercan, “Turizmde İzmir’de başarısızlık var, rakamlar çok açık ortada” diye konuştu. Tercan, “Deniz, kum, güneşin yanı sıra tarihi, doğası, doğal kaynakları, turizmi besleyen her şey var ama, yöneticiler uzun yıllardır turizmi birinci sıraya bir türlü koymuyor” diye ekledi.

İzmir’in turizmde geri kalmışlığının hiç bir bahanesi olamayacağını söyleyen Bülent Tercan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Efes Antik Kenti ve Pergamon Antik Kenti burada. Erythrai Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Claros Kehanet Merkezi, Agora Ören Yeri, en büyük açık hava alışveriş merkezi İzmir’de. Deniz, kum, güneş turizmi, termal turizmi, muhteşem Ege mutfağı burada. Ama turist getirtemiyoruz. İzmir’de çok toplantı, swot analiz yapıldı, ama iş icraata, eyleme gelince, şehri heyecanlandıracak işler ortaya konamadı.”


Kendisi gibi İzmir Saint Joseph’li olan iş adamı Mahmut Özgener’in İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan adaylığının heyecan yarattığını söyleyen Tercan, “İzmir Saint Joseph’ten ağabeyimiz Mahmut Özgener iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor. Onun turizmde önemli işlere imza atabileceğini düşünüyorum” dedi. İzmir Ticaret Odası’nın Kordon’da kendi arsasına hizmet binası yaptırmasını eleştiren Tercan, şu görüşleri dile getirdi:

“Bu değerli yerde otel yapılmalıydı. Burası otel olmalıydı ve 365 gün turist ağırlamalıydı. Çünkü İzmir’de başka Kordon yok. Hizmet binası arsa şerefiyesi düşük bir yere yapılmalıydı. Tüm zenginliklerine karşın İzmir turizmde olması gereken yerin çok çok uzağında . İzmir’de kan değişimi gerekli. İzmir’in tüm bu zenginlikleriyle iyi tanıtılması gerekiyor. İşte bunun için değişim şart.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.