Bülent Uygur, eleştirilere yanıt verdi!

Bülent Uygur, eleştirilere yanıt verdi!

Buca Belediyesi’nin eski CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur, AK Partili Meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt verdi.

Buca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Buca belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Buca Belediyesi’nin eski CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur'un geçtiğimiz günlerde kadın bedeni üzerinden yağ fiyatlarını eleştirmesi tekrardan gündeme geldi. Meclisteki görevine bağımsız olarak devam eden Uygur, Cumhur İttifakı kanadından gelen eleştirileri kalem kalem yanıtladı.

Gündoğdu, “Kadın bedeni kimsenin kitle iletişim aracı değildir”

AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Uygur’un yaptığı paylaşımı Cumhur İttifakı olarak kabul etmediklerini söyleyerek, “Kadın; çocuğumuz, annemiz, kardeşimiz, iş arkadaşımız, eşimiz olarak ve birey olarak toplumdalardır. Kadın cinsiyeti üzerinden mesaj vermek, kadına şiddetin toplumda en belirgin şeklide uygulamadır. Bu düşünce tarzı kabul edilemez. Kadın bedeni kitle iletişim aracı değildir. Bu noktada, her bireye düşen sorumluluğu almak ile birlikte, toplumun gözü önündeysek daha özenli ve dikkatli olmak zorundalar” dedi.

Kazanoğlu, “Bülent abi hepimizin arkadaşı”

AK Partili Gündoğdu’nun konuşmasından sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, “İnsan hata yapabilir. Paylaşım doğru değil bunu herkes kabul etti. Bülent Abi de bunu kabul etti. Dışarıda Bülent Abi hepimizin arkadaşı. Dostluklar ve arkadaşlıklar zor günde birlikte olmayacaksak anlamı yok. Eğer mecliste bunları konuşacaksak Türkiye'de tartışacağımız çok konu var. Aynı duyarlılığı bir kereden bir şey olmaz dendiğinde de Ensar Vakfı için göstermenizi isterdim” diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da “Kendisi iyi bir eş iyi bir kız çocuğu babası. Linç kültürünü bırakmamız gerekiyor. Kendisi zaten özür diledi ve istifasını verdi” sözlerine yer verdi.

6223192313ac0.jpg

Uygur, “Paylaşımın yanlış algılandı”

Bülent Uygur ise, eleştirilere yanıt vermek için söz alarak paylaşımı neden yaptığını açıkladı ve ekledi:

Yanlış yapmak ile yanlış anlaşılmak arasında fark vardır. İnsanlar Yanlış anlaşıldığında,yanlış anlaşılmasından kaynaklanan üzgün olduğunu beyan eden bir açıklama yaparlar. Bende böyle bir açıklama yapıp, gördüğüm lüzum üzerine kayıtlı bulunduğum siyasi partiden istifa edip siyasi hayatıma bir süre bağımsız devam edeceğim. Yok anlamadık diyorlarsa Şimdi ben tane tane anlatayım. Sosyal medyada yağ fiyatlarına dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptım. Meclis üyesi arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu sayfamda kayıtlıdır ve hep bir ironi ile paylaşım yaptığımı çok iyi bilirler. Yapmış olduğum ironi bazı kesimler ve kişiler tarafından kendilerinin anlamak ve görmek istediği yerden görüldü. Kimse yörük sırtından kurban kesmeye kalkmasın.

Kimsenin Gönlüne Göre Konuşmak, davranmak Gibi Bir Mecburiyetimde Yoktur. Yaşananları Trajedi Sayıp Ağlamak Yada Komedi Diye Görüp Gülmek Kişinin Şahsi Tercihidir. Kılıcı Doğru Sallamayı Bilmeyenin İlk Keseceği Şey Kendi Elidir. Kimse Kimseyi test etmeye kalkmasın. Çünkü; Bizim imanımız aklımızdan önde gelir.

Ayrıca Kadına şiddet ve sürdürülebilir eşitlik panellerine katılan tek erkek Meclis üyesininde ben olduğumu hatırlatırım. Ama hala yanlış yaptığım kanaatinde iseler “Bir kereden bir şey olmaz”dendiğinde yanlış yapmış olursunuz. “Açık kadın,perdesiz eve benzer”dendiğinde yanlış yapmış olursunuz.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Kahkaha atan kadın iffetsizdir” dendiğinde yanlış yapmış olursunuz.

Eski AK Parti milletvekili Uğur ışılak "Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var"dendiğinde yanlış yapmış olursunuz.

Eski Ankara belediye başkanı Melih Gökçek "Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? anası ölsün öyleyse" dendiğinde yanlış yapmış olursunuz.

Ayhan Sefer Üstün / AK Parti Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum.”dendiğinde yanlış yapmış olursunuz. Cumhur ittifakının ortağı bulunduğunuz ilçenin ilçe başkanı üvey kızına tacizde bulunduğunda hiç bir açıklama yapmadığınız zaman “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” zihniyetinde olduğunuzda yanlış yaparsınız. Ve siz bunlara hiç ses çıkarmıyorsanız işte o zaman yanlış yapmış olursunuz. Kimse beni öfkeyle laf söylemeye ve kontrolsüz adım atmaya zorlamasın.Bunca tecrübeyi gözümden sapanla vurulmak için yaşamadım. Tekrar ediyorum yanlış yapmak ile yanlış anlaşılmak arasında fark vardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.