Bülent Uygur'dan özür mesajı!

Bülent Uygur'dan özür mesajı!

CHP'li Buca Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Uygur, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla büyük tepki toplaması üzerine özür mesajı yayımladı.

Yağ fiyatlarını eleştirmek isteyen, köpeğinin adını reis koyacak kadar esprili ve nüktedan kişiliğiyle tanınan Uygur, elinde yağ şişesi taşıyan bir kadının fotoğrafını paylaşarak "Ona sahip olmak için neler vermezdim." İfadelerini kullanmıştı. İzmir’deki bir çok cepheden tepki ve destekte alan Uygur, “medyada ironi amaçlı bir paylaşım yapmıştım” ifadelerine yer verdi.

621333e5d2f7d.jpg

Sosyal medya üzerine yaptığı paylaşım sonrası yine sosyal medyadan özür yazısı paylaşan Uygur şu ifadelere yer verdi:

“Özür yazısı… Bu gün sosyal medyada ironi amaçlı bir paylaşım yapmış bulunmaktayım. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde biraz tebessüm birazda artan ekonomik fiyatlara dikkat çekmek maksadı ile yapılan paylaşım yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Paylaşımda anlatılmak istenen ve kullanılan bütün kelimeler zeytin yağını anlatmaktadır. Zaten ironinin amacı da başka bir şeymiş gibi anlatılıp, aslında yazının sonunda gerçek anlatılmak istenilenin anlatılmasıdır.

Yazıda anlatılan

"Şu sadeliğe, şu tada, şu duruşa, şu zarafete bakar mısınız? İnsanın adeta çıtır çıtır yiyesi geliyor" “Tavanın içerisine koyunca kısık ateşte çıtır çıtır ses getirecek” sözü yağ…

"Ona sahip olmak için neler vermezdim. Kıvrımları muhteşem" sözü zeytin yağı anlatmaktadır. Yazının sonunda da zaten anlatılmak istenen konunun zeytinyağı olduğu net bir biçimde anlatılmıştır. Bu dönemde sosyal medyada yağ ile ilgili yapılan paylaşımlar gözden geçirilir ise konunun daha iyi anlaşılacağı kesindir.

Ancak fotoğrafta yağı Japon bir kızın taşıması fotosu olunca yapılan ironi yanlış anlaşılmış söylenilen sözler kadına söylenmiş olarak algılanmıştır. Beni tanıyanlar böyle bir karaktere sahip olmadığımı sosyal medya paylaşımlarımdan çok iyi bilirler.

Sosyal medya hesaplarımdaki paylaşımlara bakarsanız benim eleştiri üslubum ile ilgili bir kanaat edinebilirsiniz. Ayrıca her zeka düzeyine hitap etmek gibi bir mecburiyetim yok. Anlaşılmaya çalışırken, yanlış anlaşılmış olmaktan ötürü çok üzgünüm.”

6213320b47e79.jpg621333c6cb4ff.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.