Bulun bu caniyi! Arabasıyla köpeği ezdi!

Bulun bu caniyi! Arabasıyla köpeği ezdi!

Zavallı köpeği göz göre göre ezdi...

İzmir, Güzelbahçe ilçesinde yerde yatan sokak köpeğinin üzerinden, göz göre göre arabasıyla geçen caniyi konuşuyor. Ayakları ezilen ve kırılan köpek tedavi altına alınırken, hayvanseverler bu caninin bulunup, cezalandırılmasını istedi.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesi’nde 19 Ocak tarihinde, hayvanseverleri ayağa kaldıran bir olay yaşandı. Özel otomobiliyle hareket eden kişi, yolun ortasında yatan siyah köpeğin üzerinden geçti. Siyah köpeğin sağından ve solundan arabasının geçeceği kadar alan olmasına rağmen, arabasını korumasız köpeğin üzerine üzerine süren sürücü, köpeği ayaklarını ezerek yoluna devam etti.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler İzmir’de hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Sosyal paylaşım sitelerinde, kamera görüntülerini paylaşan, kameradan çekilmiş fotoğrafları paylaşan hayvanseverler ‘Bulun bu caniyi’ diye mesajlar attılar.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Genel Sekteri Avukat İsmail Can Yavuz, hayvanseverleri isyan ettiren görüntüleri toplayarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Savcılığa şikayet dilekçesiyle birlikte görüntü delillerini veren Avukat Yavuz, sokak köpeğinin üzerinden  göz göre geçen kişinin araç plakasından bulunmasını ve yeni çıkan hayvanları  koruyan yasa gereği hakkında kamu davası açılmasını istedi.

HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder de yaşanan bu acı olay için harekete geçti. Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve gerekli bir çok merciye şikayetlerini ulaştıran Esin Önder, olayın takipçisi olacaklarını ve zavallı köpeği ezen sürücünün emniyet güçleri tarafından bir an önce yakalanıp hukuk önünde hesap vermesini beklediklerini de ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.