Bulut Orman Evleri’nde skandal bitmiyor!

Bulut Orman Evleri’nde skandal bitmiyor!

Firma Narlıdere Belediyesi ve İZSU’nun yaptığı cezai işlemin ardından dolgu yaptığı alanları kamufle etmek için üzerine ağaçlandırma çalışması yaptı.

Daha önce bir inşaat skandalı ile gündeme gelen Tanyer İnşaat bu kez harfiyat ve inşaat artıklarını ormanlık alana ve dere yatağına doldurmaktan dolayı para cezası almıştı. Firma Narlıdere Belediyesi ve İZSU’nun yaptığı cezai işlemin ardından dolgu yaptığı alanları kamufle etmek için üzerine ağaçlandırma çalışması yaptı. 

02f11b24-5e23-47da-b2e1-35c15244658e.jpg

Narlıdere ilçesinde ormanın hemen kenarında yaptığı süper lüks Asma Bahçeler adlı inşaat alanının çökmesi ile İzmir ve Türkiye gündemine gelen Tanyer İnşaat, geçtiğimiz günlerde doğaya verdiği zarar ile yeniden gündeme oturdu. 

Firma, inşaat alanından çıkan hafriyatı ve inşaat atıklarını yapının hemen yanı başında bulunan yolun kenarındakinormanlık alan ve hemen altındaki Ali Onbaşı Deresi’nin yatağına dökerek, geniş bir dolgu alan oluşturmuştu. İşte bu yaptığı işlem dolayısıyla Narlıdere Belediyesi ve İZSU tarafından ceza kesilen firma, alanı boşaltıp eski haline getirmek yerine dolgu alanına fidan dikerek yeşil alan maskesi ile suçunu kamufle etme yolunu seçti. 

0d1bd399-433f-4c1a-b667-2d93df75562e.jpg

YENİDEN ÇÖKEBİLİR

Yolun kenarında geniş bir dolgu alan oluşturan firmanın, bu dolgu alanın çökmemesi için aldığı önlemler ise yetersiz görüldü. Daha önceki projesinde çökme meydana gelen firmanın, bu yeni projede yaptığı dolgu, yoğun bir yağışla birlikte yeniden göçük ihtimalini güçlendiriyor.

fcca78eb-6831-4d38-b781-d49a73bb8913.jpg

ORMANLIK ALANIN KALBİNE YAPILDI

Projede dikkat çeken diğer bir konu ise projenin ormanlık alanın neredeyse kalbine yapılmış olması… Bölgedeki bir çok maki ve küçük ağacın yok edilerek yapılan projeye ilişkin, ruhsat sınırlarının aşılıp aşılmadığı ise Narlıdere Belediyesinden gelecek bilgi ile netlik kazanacak.

5c1db16a-80b3-44fa-8a19-bf92d67b53f5.jpg

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.