Bunu tüketen yaz kış hastalanmıyor!

Bunu tüketen yaz kış hastalanmıyor!

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu açıkladı. Yaz kış tüketirseniz hastalıkları azaltıyor.

Gıda mühendisi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu propolis nedir, faydaları nelerdir sizler için anlatıyor, göz atmadan geçmeyin.

Propolis nedir?

Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. 

Nar suyundan 80 kat daha güçlü bir antioksidan!

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, propolisin antioksidan etkisinin nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğunu bilimsel olarak ortaya koyduklarını belirtti. Propolis, arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, doğru işlendiği takdirde insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının ve antibiyotik kullanımının azalmasına yardımcı olur.

Propolis tüketmek yaz kış önemli…

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu şöyle aktarıyor; “Çocuklar yaz aylarında da havuz ve klimadan dolayı hastalıklarla karşı karşıya…Klima ve havuzdan kaynaklanan enfeksiyon riski tatili kabusa çevirebiliyor. Peki ne yapmalıyız? Doğal bağışıklık güçlendirici desteklerle vücudumuza antioksidan takviyesi yapmalı ve savunma sistemimizi yazın da güçlendirmeliyiz. Burada propolisin önemi büyük…Propolis dünyada bilinen en güçlü antioksidanlar arasında. Yapılan pek çok bilimsel çalışmada propolisin bağışıklığı düzenleyici, antibakteriyel, antiviral, antifungal, antitümör, antienflamatuvar etkilerinin olduğu ve bunun bileşiminde yer alan kafeik asit fenetil ester, artepillin C, apigenin, krisin, galangin, pinosembrin kafeik asit gibi fenolik flavonoid bileşenlerden kaynaklandığı ortaya konulmuştur. Propolis vücutta B ve T lenfositleri aktive ederek antikor üretimini arttırmakta ve böylece doğrudan bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Propolisi nasıl tüketmeliyiz?

Propolisi damla veya ham bal ile karışım halinde tüketebilirsiniz.Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu son olarak, propolis tüketmek isteyenlerin özellikle yerli Anadolu propolisini tercih etmeleri gerektiğini, Anadolu propolisinin doğru özütlendiği takdirde yüksek oranda antioksidan maddeler içerdiğini ifade etti.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.