Bunu Yapana Hapis Cezası Verilecek!

Bunu Yapana Hapis Cezası Verilecek!

Bunu yapan yandı!

Beyoğlu'nda 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy kullanmak üzere gittiği sandığın 'evet' mührünü kırarak, pusula ve zarfı yırtan vatandaş 3 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, cezada herhangi bir indirime gitmeye gerek görmeyerek, ertelemeye de yer olmadığına hükmetti.
 
2015 Genel Seçimlerinde, BEDAŞ Taksim Boğaziçi Elektrik Kurumunda bulunan 1097 numaralı seçim sandığında, oy pusulasıyla zarfını yırtarak 'evet' mührünü kırdığı iddiasıyla 7 yıla kadar hapsi istenen Leyla Ç.'nin (55) yargılandığı dava karara bağlandı.
 
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada sandık başkanı Nuri K., tanık olarak dinlendi. Seçim günü oy kullanmaya gelen sanık Leyla Ç.'nin taşkınlık yapmaya başladığını söyleyen tanık Nuri K., "Etrafta bulunan kişilerin oy verme düzeni bozuldu. Kendisini uzaklaştırdık. Yaptığımız tespitte kendisine verilen bir adet mührü kırmış, pusula ve zarfı yırtmıştı. Konuya ilişkin tutanak tuttuk" dedi.
 
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın "kamu malına zarar vermek" suçundan 1 yıl 6 ay, "oy pusulalarını veya her türlü seçim evrakını zapt etme, imha etme, bozma" suçundan da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 3 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme, sanığın suç işleme konusundaki eğilimini dikkate alarak, cezanın ertelenmesi halinde sanığın suç işlemeyeceğine dair vicdani kanaat oluşmadığına dikkat çekti. Bu nedenle hapis cezasını ertelemeyen ve adli para cezasına çevirmeyen mahkeme, herhangi bir indirime de gitmezken, sanığın yargılama sürecinde mahkemeye olumlu bir davranış göstermemesi nedeniyle lehine olan yasa hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. Öte yandan, cezanın onanması halinde Leyla Ç., 3 yıl boyunca herhangi bir siyasi partinin yöneticisi veya denetçi olamayacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.