Burada eskiler yeni oluyor

Burada eskiler yeni oluyor

Bayraklı Belediyesi’nin Manavkuyu Mahallesi’nde açtığı dikiş, nakış kursuna katılan kadınlar yetenekleriyle adeta yoktan var ediyor. Kadınlar, kullanılmayan kot pantolonlardan çanta, gömlek; eskiyen kumaşlardan yer minderi yapıyor.  

Bayraklı Belediyesi 23 mahalledeki 27 semt merkezinde özellikle kadınlara yönelik düzenlediği kurslar yoğun ilgi görüyor. Manavkuyu Semt Merkezi’nde dikiş-nakış kursuna katılan kadınlar, eskiyen ve bu yüzden çöpe atılacak gömlek, pantolon ya da kumaşlardan yeni ürünler yaratıyorlar. Kadınların eskiyen kot pantolondan yaptıkları çanta, önlük gibi “yeni” ürünler görenleri hem şaşırtıyor hem de beğenisin topluyor.

 

 20 GÜNDE BU İŞİ ÖĞRENEBİLİRLER

 

Dikiş, nakış hocası Merve Balcı, kursa katılan kadınlara işin tekniğini öğrettiğini belirterek, “Burada Pantolon, gömlek dikiyoruz. Şimdilerde ev tekstiline döndük. Masa örtüsü, runner, ekmeklik, yatak örtüsü aklınıza ne geliyorsa burada yapılıyor. Kadınlar kendi ihtiyaçlarına göre burada hareket ediyor. Burada herkes kendi evlerindeki eski olarak tabir ettiğimiz malzemeleri değerlendiriyor. Bunlarla bir şeyler yapılıyor. Dikiş, nakış bilmeyen biri 20 günde işi öğretiyoruz. Kursiyerlerimize bol bol egzersiz yaptırıyoruz. Teknikleri gösteriyoruz. Kadınlar burada hayallerindekini gerçekleştiriyor. ‘Televizyonda şöyle bir şey gördüm, onu yapacağım’ diyor ve herkes işin bir tarafından tutuyor. Ayrıca eskiyi yeniye dönüştürüyoruz” dedi.

 

HERKESİ SEMT EVLERİMİZE BEKLİYORUZ

 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, açtıkları kurslardan her yaş grubundan vatandaşın yararlandığını belirterek, “Semt merkezlerimiz aynı zamanda birer kurs merkezi haline dönüştürdük. Kadınlarımız buralarda çeşitli kurslara katılıyor. Kullanılmayan giysiler, kıyafetler dikiş-nakış kursumuzda yeni bir hal alıyor. Kadınlar, burada hayal güçlerini kullanıyor. Tüm kadınlarımızı semt merkezlerimize bekliyoruz” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.