Burhaniye Balkan Göçmenleri Derneği'nden burs

Burhaniye Balkan Göçmenleri Derneği'nden burs

Burhaniye Balkan Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sosyal Sorumluluk Projelerine bir yeni halka daha ekleyerek Üniversiteye giden iki öğrenciye burs vermeye başladı. 

Burhaniye Balkan Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği yalnız kültürel faaliyetlerde bulunmuyor, aynı zamanda Sosyal Projelere de imza atmaya devam ediyor. Burhaniye’de oturan bir hemşerilerinin evlerinde onarılması gereken yerlerin onarımını yapmasının yanı sıra, Üniversite de eğitim hayatını sürdüren iki gencin her birine aylık 300’er TL burs verme kararı alarak hayata geçirdi.

Dernek Başkanı Süleyman Eruzunlar konuyla ilgili şunları söyledi;

"Dernek olarak bizler şirin ilçemiz Burhaniye de bir misyon yüklendiğimize inanıyorum. Dernek olarak Balkan coğrafyasından şirin ilçemize gelen hemşerilerimize yardımcı olmanın yanı sıra Kültürel ve Sosyo Ekonomi iş birliklerini de sağlamak bu konularda köprü olmak bizlerin görevleri diye görüyoruz. 

Bizlerin görevi yalnızca bunlar değil tabi ki, Öncelikle çevremizde bulunan yardıma muhtaç ailelerimize yardım eli uzatmak ve bunu dernek olarak bu güne kadar elimizden geldiğince gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Bu yıl bir ilke imza atarak Üniversite eğitimi almak isteyen ancak ekonomik zorluk çeken iki gencimizin her birine, dernek olarak her ay 300’er TL eğitim bursu verme kararı alarak bu kararımızı hayata geçirdik. Dernek olarak hedefimiz önümüzde ki eğitim öğretim yılında burs verdiğimiz öğrenci sayısını arttırmak. Okumak isteyen gençlerimize verdiğimiz bu destek bizleri çok mutlu ediyor. Dernek olarak neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz ve Dernek Yönetimi olarak görevimizin bilincindeyiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.