Burhanoğlu: “İnovasyon ekosistemi için melek yatırımcılara ihtiyacımız var”

Burhanoğlu: “İnovasyon ekosistemi için melek yatırımcılara ihtiyacımız var”

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), İnovasyon Merkezi koordinatörlüğünde düzenlenen "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" Paneli ile yatırımcılar ve girişimciler bir araya geldi.

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), İnovasyon Merkezi koordinatörlüğünde düzenlenen "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" Paneli ile yatırımcılar ve girişimciler bir araya geldi. Melek yatırımcılığın gelişim sürecinin ve kamunun bu yatırımlara bakış açısının konuşulduğu panelde başarılı yatırım ağı yöneticileri ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdür Vekili yer aldı.

TOSB İnovasyon Merkezi koordinatörü Ekrem Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" paneli ile Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren firma sahiplerinin hızla değişen teknolojilere ayak uydurabilmesi ve yatırımlarının 'akıllı para'ya evrilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Panelin açılış konuşmasını yapan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, “TOSB içerisinde kurmayı planladığımız İnovasyon Ekosistemi için melek yatırımcılar büyük önem taşıyor” dedi. 

“Otomotiv sektörü hızla değişiyor”

Otomotiv sektöründeki değişimin çok hızlı olduğunu belirten Burhanoğlu, “Otomotiv sektörü hızla değişiyor, gelecek 10 yılda otomotivin yüzde 50si bağlantı teknolojilerinden oluşacak. Bu değişime ayak uydurmak için otomotiv sektöründeki bütün paydaşları bir araya toplamak istiyoruz. Şimdilik yatırımcı ağları konusunda eksiğimiz var. Bu yatırımcı ağlarını geliştirebilmek için hem ana sanayinin hem de yan sanayinin ilgisini çekmek istiyoruz. Hedeflediğimiz inovasyon merkezindeki yatırımcı ağı için ilk önce Türk Ekonomi Bankası (TEB) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile bir Girişim Evi oluşturduk. Buradaki başarılı startupları beslemek, ürünlerini deneyebilmek ve yatırımcılara gösterebilmek amacıyla oyun ve test sahasını TOSB içerisine getirdik. Bilimsel altyapı oluşturmak için de 6 tane üniversite ile işbirliği içindeyiz. Projelerimizi bütçelendirmek için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile çalışıyoruz ve oradan 1 milyon Türk Lirası fon sağladık. Ekosistemin eksiklerini giderebilmek için melek yatırımcılara ihtiyacımız var” dedi.

Sektörün önemli isimleri bir araya geldi

Moderatörlüğünü TOSB İnovasyon Merkezi Koordinatörü Ekrem Özcan’ın yaptığı panelde konuşmacı olarak yer alan F+ Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, melek yatırımcılığın öneminden ve sektördeki melek yatırımcılık rolünden bahsederken, Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusu Berik, melek yatırımcılık ağından ve yatırımcı ile girişimcilerin nasıl buluştuğu ile ilgili bilgiler verdi. İş Girişim Sermayesi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin girişimciler, projeler ve kuluçka merkezleri hakkında bilgi verirken, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü vekili Dr. Hakan Ertürk kamunun melek yatırımcılar ve yatırım ağları ile ilgili çalışmalarından ve bu doğrultudaki fonlardan bahsetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.