BURSA FASHION WEEK MODA TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR

BURSA FASHION WEEK MODA TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR

Moda sektörüne giriş yapmak isteyen genç tasarımcıların büyük heyecanla beklediği Bursa Fashion Week Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 2. kez başladı

Ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak  ve Bursa’yı modanın merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla bu yıl 2.’si düzenlenecek olan “BURSA FASHION WEEK 2018 / 2. MODA TASARIM YARIŞMASI”, ENDÜLÜS PARK AVM de yer alan NANUN FIRIN & RESTAURANT’ta gerçekleştirilen basın toplantısı ile basına tanıtıldı.
 
Ulusal bazda ses getirecek yarışmanın her biri kendi alanında deneyimli ve söz sahibi olan jüri üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen toplantıda BURSA FASHION WEEK 2. MODA TASARIM YARIŞMASI’nın detayları paylaşıldı.
 
Bursa’nın lider halkla ilişkiler firmalarından SenteServices Kurumsal İletişim Danışmanlık Hizmetleri’nin iletişim sponsorluğunda, 9-10-11 Nisan’da, üstü açık, doğal sosyal yaşam alanı ile, seçkin markaların bir arada bulunduğu ENDÜLÜS PARK AVM’nin mekan sponsorluğunda gerçekleşecek olan ve ulusal bazda ses getirecek yarışmanın toplantısına, jüri koltuğunda yer alan,  Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan Uluslararası Moda Tasarımcısı Muzaffer Çaha, Galatasaray Geçmiş Dönem 2. Başkanı ve La Maison Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kıran, İpekyol Yönetim Kurulu başkanı Nejdet Ayaydın Türkiye’nin tanınmış modacılarından EMELYA Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan, Elvin Tekst. San. ve Tic. A.Ş. Ortaklar Kurulu Başkanı Canan Sönmez, Lou Design Studio İşletmecisi ve Baş Tasarımcısı Emel Doğan Sezginer, Bursa Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Fügen Kağıtcıbaşı, 2017 yıllı Ödüllü Mücevher ve Aksesuar Tasarımcısı Eser Elgür, Endülüs Park AVM Yatırımcısı Barmak- Barutcuoğlu Gurup Yönetim Kur. Bşk. Mustafa Barutcuoğlu, Medoks Tekstile & Design Yönetim kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak’ın yanı sıra Victoria’s Secret & Fashion TV Model’i Güney Afrikalı Manken Tinyiko Mathusa ve ünlü koreograf Asil Çağıl  katıldı.

 


 Son Teslim Tarihi; 10 Ocak


BURSA FASHION WEEK 2018 / 2. MODA TASARIM YARIŞMASI’na katılacak genç yetenekler, YANSIMALAR temasıyla oluşturacakları 3 adet tasarımdan oluşan Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını 10 Ocak 2018 tarihine kadar teslim edebilecek.


17 Ocak 2018 tarihinde ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında belirlenecek olan finalistler, bundan sonraki süreçte tasarımlarını hayata geçirecektir.
 

Eserler, Final Gecesi Defilesi'nde Sergilenecek
 

Organizasyonun 09 NİSAN 2018 Pazartesi gecesi Bengü Türk TV Program Sunucusu Selda Hasret Aslan’ın sunumu ile gerçekleşecek “Final Gecesi Defilesi”nde Türkiye’nin ünlü mankenlerce ve ünlü koreograf Asil Çağıl’ın koreografileriyle sergilenecek tasarımların değerlendirilmesi akabinde; yarışmada dereceye girecek başarılı tasarımcılardan Birinci 7000 TL, İkinci 5000 TL, Üçüncü ise 3000 TL para ödülünün sahibi olacak.
Heyecan büyük... Bursa Fashion Week 2018 / 2. Moda Tasarım Yarışmasına katılacak olan tüm genç tasarımcılarımıza başarılar diliyor, “YANSIMALAR!” temasıyla oluşturacakları Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.